Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν το χτύπημα στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών με επίσημη ανακοίνωση, επιβεβαιώνει το χτύπημα σε χωριό της Βόρειας Συρίας, στην περιοχή του Καμισλί. Υποστηρίζει όμως ότι στόχος ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του ισλαμικού κράτους και δεν κάνει καμία μνεία σε εμπλοκή με τον στρατό της Συρίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν επιδιώκει να ανοίξει νέο μέτωπο απέναντι στη Ρωσία, καθώς με την επίσημη δήλωση αποκλιμακώνει την ένταση που είχε δημιουργηθεί.

«Χθες το βράδυ, οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιδρομή με ελικόπτερο στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στο χωριό Qamishli, με στόχο τον Rakkan Wahid al-Shammri, έναν αξιωματούχο του ISIS γνωστό ότι διευκολύνει το λαθρεμπόριο όπλων και μαχητών για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του ISIS».

Στόχος της σημερινής επιδρομής στη Συρία ήταν ένας λαθρέμπορος όπλων του ISIS, δήλωσε τρίτος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ. Ένας άλλος συνεργάτης του τραυματίστηκε.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε μονομερώς, χωρίς δυνάμεις συνεργατών, από δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ που έφτασαν με ελικόπτερα, προσθέτει η πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ