Ελομιδα Βισβίκη: Η σύζυγος του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Google Maps, συμμετέχει σαν αγοράστρια στο Cash or Trash

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειναι διάσημη σε όλη την υφήλιο και σύζυγος και συνεργάτιδα του Λαρς Ράσμουσεν, του ιδρυτή της Google Maps.

Ζευγάρι στη ζωή και στη δουλειά. Εκείνος Δανός, ένας από τους πιο επιτυχημένους μηχανικούς λογισμικού στον κόσμο. Εκείνη Ελληνίδα, δύναμη της φύσης, με νέες ιδέες και μεσογειακό ταμπεραμέντο σε κάθε της βήμα. Εκείνος βάζει την τεχνολογική λογική, εκείνη το πάθος για νέα πράγματα.

7DCC24F0 D30A 42F6 A667 BAF8146932CD

E5DC17C8 D81E 4CDC 876C F370802E1785

Με ρίζες από τη Μικρά Ασία και την Ιταλία, η Ελομίδα Βισβίκη σύμφωνα με το star.gr είναι μια δαιμόνια Ελληνίδα, που έχει διαπρέψει διεθνώς στο τομέα της τεχνολογίας. Αποφασιστική και δυναμική, είναι μια σύγχρονη γυναίκα, που αγάπα τη συνύπαρξη της εξέλιξης με την παράδοση. Με συνοδοιπόρο τον σύντροφο της ζωής της, Λαρς Ράσμουσεν, ιδρυτή των Google maps, δημιουργεί τους δικούς της εμπειρικούς χάρτες μέσα από  το Λονδίνο, την Ελβετία, τη Νέα Υόρκη, την Ιταλία αλλά και τις υπόλοιπες χώρες, που έχει ζήσει. Πολίτης του κόσμου, αρνείται τον κομφορμισμό και το καλούπι της συμβατικής συλλέκτριας που απλά «μαζεύει». Την προσοχή της τραβούν αντικείμενα που φέρουν απτά την προσπάθεια του δημιουργού ή του οραματιστή τους, ακόμη και αν είναι φτιαγμένα από τα πιο απλά υλικά. Για τη δημιουργό της Weav Music τα ωραία αντικείμενα είναι φίλοι, τα οποία χρειάζεται να έχει στη συντροφιά με τους αγαπημένους της, παρέα με τις μηχανές  και τους αχινούς, που λατρεύει.

Ο Λαρς Ράσμουσεν σύμφωνα με το lifo.gr ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Είχαν μαζί με τον αδελφό του την καταπληκτική ιδέα να «προσαρμόσουν» τον χάρτη όλου του πλανήτη σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Δημιούργησαν έτσι ένα από τα πιο γνωστά και ευκολόχρηστα app στον κόσμο. Αυτό που σήμερα ξέρουμε ως Google maps. Δεν έγινε δισεκατομμυριούχος, όπως άλλοι με λιγότερο πρωτοποριακές ιδέες. Γιατί η τεχνολογία των τηλεφώνων δεν είχε προχωρήσει αρκετά ώστε να μπορεί να ενσωματώσει κανείς τους χάρτες της Google στο κινητό του τηλέφωνο. Τα smartphones, που ήρθαν μερικά χρόνια αργότερα, απογείωσαν την εφαρμογή, την οποία όλοι μας πλέον χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. Τώρα, η Ελομίδα Βισβίκη και ο Λαρς, οι οποίοι ζούσαν για χρόνια στο Λονδίνο και μετά στη Νέα Υόρκη, μετακομίζουν μαζί με την ομάδα των συνεργατών τους στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ