Ο Γερμανός ευρωβουλευτής που στοχοποίησε τον έντιμο Λεζερί της Frontex ήταν σε ανοικτή γραμμή με Τούρκους δουλεμπόρους!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστορική επιτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης που σχεδιάστηκε με αριστοτεχνική νομική τεκμηρίωση από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, να υποχρεώσει την Frontex να αναπτυχθεί σε ολόκληρο το μήκος των ελληνοτουρκικών θαλασσίων συνόρων και για πρώτη φορά να εμπλέξει και το ΝΑΤΟ το οποίο λειτούργησε ως προέκταση της Frontex, ναυάγησε με την παραίτηση του έντιμου ευρωπαίου αξιωματούχου και πρώην διοικητή της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί (Κεντρική φωτό).

Η επιτυχία αυτή ήταν μεγάλη, διότι για πρώτη φορά η συμμαχία αναγνώρισε τα ειμια ως ελληνικό έδαφος και επιχειρούσε στην περιοχή υπό ελληνική εντολή. Αυτό έγινε διότι η Frontex είναι ευρωπαϊκός οργανισμός, άρα αναγνωρίζει τα σύνορα των κρατών – μελών όπως τα ορίζουν αυτά. Έτσι και το ΝΑΤΟ που λειτουργούσε ως προέκταση της Frontex, υποχρεούται να αναγνωρίσει πλήρως τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο.

Το ίδιο μεγάλη ήταν και ήταν μετά την παραίτηση του ευρωπαίου αξιωματούχο, ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε καταγγείλει κάθε τουρκική παραβίαση, Κάθε τουρκική παρενόχληση κατά των δυνάμεων της Frontex.

Ο Λεζερί ήταν κυριολεκτικά ο εφιάλτης των Τούρκων και το μεγάλο όπλο για την Ελλάδα.

Ο Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα για να υπερασπίσει τον ευρωπαίο αξιωματούχο ο οποίος φύλαγε πραγματικά τα ελληνικά σύνορα.

Ένας τους πρωτεργάτες της αποδόμησης του ευρωπαίου αξιωματούχου, ήταν πω Γερμανός ευρωβουλευτής των πράσινων, Έρικ Μαρκουάρντ.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που όπως αποκαλύπτει η σημερινή Real news και το εξαιρετικό ρεπορτάζ του Χρήστου Μαζανίτη, ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους τούρκους διακινητές!

56F94BBD 9825 4C77 AA3D B2908AE8EA66
Σε ανοικτή γραμμή με τους τούρκους δουλεμπόρους ο Γερμανός ευρωβουλευτής

E49F6AC5 1A8D 4129 BA7B 0DFF771B4723

Δείτε την εμπλοκή του Γερμανού ευρωβουλευτή στο σχέδιο απομάκρυνσης του πρώην διοικητή της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, του μοναδικού ανθρώπου που είπε την αλήθεια για την Τουρκία. Σήμερα τεκμηριώνεται πως ο ευρωβουλευτής ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους τούρκους διακινητές που θησαύριζαν από το εμπόριο ανθρώπων.

Τα στοιχεία από το the press project


Eπεισόδιο τρίτο, 28.2.2022
. Παρουσιάζεται η έκθεση της OLAF (15.2.2022) με θέμα τη Frontex στις επιτροπές CONT (Ελέγχου Προϋπολογισμού) και LIBE (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Η OLAF είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης· διερευνά περιπτώσεις απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, διαφθοράς και σοβαρών παραπτωμάτων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Η έρευνα έγινε με μυστικότητα, περιλαμβάνοντας συνεντεύξεις με αξιωματούχους της Frontex και επιτόπιο έλεγχο στο γραφείο του Λεζερί στην έδρα της Frontex στη Βαρσοβία. Η πολυσέλιδη έκθεση (πάνω από 200 σελίδες) παραμένει μέχρι σήμερα μυστική. Ωστόσο, η λιγόλογη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε σχετική ερώτηση του Έρικ Μαρκουάρντ των Πράσινων, δεν αφήνει αμφιβολίες για το συμπέρασμά της: «Η διοίκηση της Frontex γνώριζε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απέφευγε σκόπιμα να τις αναφέρει», ως εκ τούτου, με βάση την έκθεση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα ζητήσει τη λήψη μέτρων κατά των τριών εκτελεστικών διευθυντών του οργανισμού» – ανάμεσά τους και του Λεζερί, όπως επιβεβαιώθηκε από πληροφορίες.

Eπεισόδιο τέταρτο, 31.3.2022. Στον απόηχο των παραπάνω, η Επιτροπή CONT του Ευρωκοινοβουλίου αποφασίζει με μεγάλη πλειοψηφία (23 έναντι 6 και 1 αποχή) να αναβάλει την έγκριση του οικονομικού απολογισμού του 2020 της Frontex (είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση της Επιτροπής τον Σεπτέμβριο του 2021). Ως λόγοι αναφέρονται η εμπλοκή της Frontex σε κακομεταχείριση και επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Ελλάδα και την Ουγγαρία.

Eπεισόδιο πέμπτο, 28-29.4.2022. Συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της Frontex, με θέμα της την έκθεση της OLAF. Τον Λεζερί στηρίζουν η Ελλάδα, η Πολωνία και η Ουγγαρία, σε αντίθεση με πολλά άλλα κράτη (όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Γαλλία), και την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον. Ο Λεζερί υποβάλλει την παραίτησή του. Το ΔΣ την αποδέχεται, αποφασίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ελέγχου του (σε αντίθεση με τα άλλα δύο στελέχη που αναφέρονται στην έκθεση της OLAF), αφού πλέον έχει παραιτηθεί και η διαδικασία δεν θα είχε νόημα για τον οργανισμό – μια λογική ακροβασία, που υποκρύπτει έναν προφανή συμβιβασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ