Παρουσίαση βιβλίου: Χαρακιές σε άσπρους τοίχους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΛΗ
ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΜΑΡΟΥΔΑ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Χαρακιές σε άσπρους τοίχους

Με περίμενεςστους λόφους του ύπνου σουστις πεδιάδες των ονείρων σουκουλουριασμένη στο μεταξένιο καταφύγιομε μια διαμηκή αγωνίαμήπως ξυπνήσεις πεταλούδακαι το πέταγμα από τόλμημαγίνει αναγκαιότητα.Μια εικόνα τόσο ανθρώπινη, ένα ποιητικό έργο συγκινητικό για τη ζωή μέσα από την ίδια τη ζωή, από την νεαρή ταλαντούχα ποιήτρια – συγγραφέα Ιωάννα Καραμαλή.

2278E139 27EB 4747 B85F 16AB128C793E

Εκλεκτό κομμάτι του βιβλίου της από τα τριάντα εκλεκτά με βαθύ νόημα, ξεχωριστό ποίημα μεταξύ των άλλων σπουδαίων ποιημάτων.Η θαυμάσια ποιήτρια Ιωάννα Καραμαλή γεννήθηκε στην πόλη μας (Πάτρα) και ζει στην Αθήνα.Σπούδασε ιταλικά και φιλολογία στο Ε.Κ.Π.Α. και έχει τελειώσει Π.Μ.Σ. (ρητορικές επιστήμες και εκπαίδευση.

Είναι μεταφράστρια γλωσσών ιταλικών, ισπανικών, γαλλικών και ήδη κυκλοφορούν μεταφράσεις της από τις εκδόσεις Βακχίκον).Έχει πάρει τιμητικά βραβεία σε ποίηση από την πνευμ. συντροφιά Λεμεσού το 2019 για το ποίημα της «Μετέωρος δραπέτης».Επίσης βραβευμένο το διήγημά της «Εξέγερση» που είναι σε συλλογή ‘’Αν δεν είμαστε τρελοί δεν θα κάναμε την επανάσταση.’’Σπουδαία συγγραφέας η Ιωάννα Καραμαλή.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει να δώσει πολλά στα γράμματα και στον πολιτισμό της χώρας μας.Είμαστε περήφανοι γιατί είναι Πατρινιά. Έχει ανώτατη παιδεία. Συγχαρητήρια για το παρόν έργο της. Περιμένουμε πολλά από την καθηγήτρια της ιταλικής γλώσσας. Υγεία και ευχές για περεταίρω πρόοδο και χαρά ατομική και οικογενειακή.

Τελειώνουμε όπως αρχίσαμε, με ποίημα.Άμαθο πέταγμα Όλα τα φώτα ρίξτε σε εκείνα τα πουλιάτο άμαθό μου πέταγμα ποτέ μην αντικρίσουνγιατί πάντοτε στη σκέψη έφερα βαριάτο ότι κατάφεραν οι φόβοι να με πείσουν.Όλα τα φώτα ρίξτε σε εκείνα τα πουλιά,να μην προλάβουν να με δουν να παραπατάωποτέ μην καταλάβουνε πως τα παρατάω.Όλα τα φώτα ρίξτε σε εκείνα τα πουλιά.την τελευταία ανάσα μου ποτέ να μην τη νιώσουνκι ότι ‘ξεραν από με αυτό να καμαρώνουν.Όλα τα φώτα ρίξτε σε εκείνα τα πουλιά, στον πόνο μη λυγίσουντο άμαθό μου πέταγμα ποτέ μην αντικρίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ