Ποινική δίωξη για βιασμό σε πασίγνωστο σκηνοθέτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποινική δίωξη για βιασμό άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου.

Ο πρώην σκηνοθέτης της επιτυχημένης σειράς «Σασμός» (παραιτήθηκε μετά την γνωστοποίηση της καταγγελίας) από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις πράξεις που του προσάπτει η ηθοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Αθανασοπούλου κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη το 2010, όταν εκείνη ήταν 21 ετών. Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει, με τον Κωστόπουλο είχαν φιλικές σχέσεις και είχαν βγει για φαγητό. Όπως ισχυρίστηκε, είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ και εκείνη αισθάνθηκε ζαλάδα και έχασε τις αισθήσεις της. Σύμφωνα με την ίδια, όταν άνοιξε τα μάτια της, συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο του σκηνοθέτη και τον είδε να είναι πάνω της και να την βιάζει.

Η ίδια περιέγραψε στη μήνυσή της: «Δεν ένιωθα καθόλου καλά και φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Του είπα να φύγουμε γιατί δεν ένιωθα καλά. Από τη στιγμή που φύγαμε από το μαγαζί μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου έχω κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι, τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και γύρισαν οι αισθήσεις μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση».

Σε απάντησή του ο Κώστας Κωστόπουλος, ανέφερε ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες και πρόκειται για ψευδείς ισχυρισμούς : «Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, ”φωτογραφίζοντας” συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από ”γνωστό σκηνοθέτη”, χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι» είχε αναφέρει και πρόσθεσε ότι παραιτείται από τη σκηνοθεσία της σειράς μέχρι να αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Τι απαντάει ο δικηγόρος του

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, Νίκος Βιτώρος, με δήλωσή του αναφέρει: «Ο Κώστας Κωστόπουλος, από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και, με αίτησή του, ζήτησε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση της μήνυσης που κατατέθηκε σε βάρος του. Ταυτοχρόνως, υπέβαλε έγκληση σε βάρος της μηνύτριας για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ήδη, σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου, της τηλεόρασης και του πολιτισμού, που έχουν συνεργασθεί με τον κ. Κωστόπουλο, έσπευσαν να καταθέσουν υπέρ του.

Η διενέργεια της τακτικής ανάκρισης θα αναδείξει όλα τα ψεύδη, τα κενά και τις αγεφύρωτες αντιφάσεις, όπως ήδη έχουν επισημανθεί από τη σχετική εισαγγελική παραγγελία, τα ερωτήματα της οποίας ουδέποτε απαντήθηκαν από τη μηνύτρια. Είναι αυτονόητο ότι από την πλευρά μας δεν θα δημοσιοποιήσουμε κανένα στοιχείο από το αποδεικτικό υλικό της υπόθεσης. Θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε την διαδικασία, διαχωρίζοντας την πραγματική απονομή της δικαιοσύνης από την εκμετάλλευσή της μέσω της ευκαιριακής δημοσιότητας».

Σημειώνεται ότι μετά την Έλενα Αθανασοπούλου τον γνωστό σκηνοθέτη κατήγγειλε για για σεξουαλική παρενόχληση η ηθοποιός Άννα Τσουκαλά, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την επιτυχημένη σειρά «Μη μου λες αντίο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ