Σείεται το Κίεβο από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών αυτοκτονίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία ημέρα μόλις μετά τις εκκλήσεις της Κίνας κι άλλων χωρών στους πολίτες τους να αποχωρήσουν άμεσα από ολόκληρη την Ουκρανία

Το Κίεβο κατέγραψε σήμερα αρκετές εκρήξεις σε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι από τη Ρωσία, σύμφωνα με το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας.

«Εκρήξεις στο Κίεβο. Η πρωτεύουσα δέχτηκε επίθεση με drones καμικάζι», δήλωσε στον λογαριασμό του στο Telegram ο Άντριι Γιέρμακ, επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Vitaliy Klitschko, δήλωσε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν στη συνοικία Shevchenkivskyi, στο κέντρο της πόλης.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι επρόκειτο για επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ότι ως αποτέλεσμα της επίθεσης ξέσπασε πυρκαγιά σε κτίριο μη κατοικιών και αρκετές πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.

Ήδη στο σημείο εργάζονται πυροσβέστες, καθώς και ιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αν και προς το παρόν είναι άγνωστη η ύπαρξη ή όχι πιθανών θυμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, ειδικά στις 10 και 11 Οκτωβρίου, τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν μαζικά σε αρκετές ουκρανικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σε αυτούς τους βομβαρδισμούς, η Ρωσία χρησιμοποίησε διάφορους τύπους πυραύλων καμικάζι και drones.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ