Πανελλήνιες: Πώς δύο μαθήματα αλλάζουν τις βαθμολογίες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλο και πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, και μάλιστα για εκείνους που ενδιαφέρονται για σχολές ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Ανατρέπονται όλα στις βαθμολογίες αλλά και στην εξεταστέα ύλη, καθώς αναμένεται να ενισχυθεί η βαθμολογική βαρύτητα σε Αρχαία και Νεοελληνική Γλώσσα.

Άπιστο το άριστα!

Καθοριστικές για την τελική βαθμολογία κρίνονται οι αλλαγές στις Πανελλήνιες 2023 που εφαρμόζει άμεσα το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για κρίσιμες αλλαγές σε δύο θεωρητικά μαθήματα και συγκεκριμένα στα Αρχαία Ελληνικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση κάνει σχεδόν άπιαστο το απόλυτο «άριστα» για τους υποψήφιους.

Αυτές είναι οι αλλαγές

Στα Αρχαία Ελληνικά γίνεται ενισχύεται η βαθμολογική βαρύτητα του αδίδακτου κειμένου. Με τη νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας, από τις Πανελλαδικές του 2023 κόβεται η μία από τις δύο ερωτήσεις στο διδαγμένο κείμενο, για την οποία το άριστα ήταν 2 μονάδες στις 20. Αυτές οι δύο μονάδες θα «δοθούν» στη μετάφραση του αδίδακτου, το άριστα του οποίου από 8 στις 20 μονάδες θα είναι 10 μονάδες στις 20. Στα επιμέρους θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας θα ισχύσουν αλλαγές στη βαθμολόγησή τους που θα επηρεάσουν τους υποψήφιους. Πιο συγκεκριμένα, το άριστα για το πρώτο θέμα (η περίληψη) θα είναι 20 μονάδες από τις 100 συνολικά, ενώ πέρυσι ήταν 15 μονάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ