Πως μπορούν οι γονεις να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους μέσω του κινητού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εποχή όπου σχεδόν όλα παρακολουθούνται και όλα καταγράφονται και η ατομική ελευθερία και ιδιωτικότητα είναι έννοιες που γίνονται όλο και περισσότερο αχνές, εμφανίζονται συνεχώς αφορμές για να ανοίξουν συζητήσεις που ωθούν τα πράγματα σε διαφορετική, ή και λανθασμένη, κατεύθυνση.

Στη σκιά της σοκαριστικής υπόθεσης του Κολωνού, με τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης από τον Ηλία Μίχο, αλλά και τις σαφείς ευθύνες της μητέρας του παιδιού (σ.σ. σε ότι αφορά κυρίως τη γονική μέριμνα σε πρώτη φάση), το … κοσκινάκι που κυκλοφορεί ευρέως πια, είναι οι παρακολουθήσεις των παιδιών από τους γονείς τους!

Πώς; Με μια δωρεάν εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο ( «life 360» το όνομα του app), η οποία θα αποστέλλει διαρκώς στο κινητό του γονέα το στίγμα από το σημείο όπου βρίσκεται το παιδί!

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του «internet now», Νίκος Βασιλάκος, δείχνοντας μάλιστα στην οθόνη του κινητού του (σε πραγματικό χρόνο), την διαδρομή ακολουθούσε η κόρη του, μαθήτρια Α’ Γυμνασίου, εκείνη την στιγμή.

«Εύκολα, νόμιμα και δωρεάν οι γονείς μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το παιδί τους. Η όλη διαδικασία είναι νόμιμη και αποδεκτή από τις αρμόδιες Αρχές για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και της προστασίας προσωπικών δεδομένων», διευκρίνισε ο κ.Βασιλάκος.

Για να προσθέσει ότι η κόρη του ήταν αυτή που του ανέφερε τη συγκεκριμένη εφαρμογή, καθώς, όπως είπε, «την χρησιμοποιούν από καιρό με τις φίλες της, για να ξέρουν που βρίσκεται η κάθε μια ή ακόμη και για να συναντιούνται πχ. σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, όπου δεν γνωρίζουν όλες τους καλά τους χώρους».

Το γεγονός ότι «πρέπει» οι γονείς να καταφεύγουν σε… υποκλοπές και παρακολουθήσεις για να ξέρουν που είναι τα παιδιά τους, είναι ένα ακόμη δείγμα της κατάπτωσης αυτής της κοινωνίας, η οποία καθημερινά βάλλεται από εικόνες βίας, κακοποίησης και αδιανόητων υποθέσεων, ενώ συνεχώς αποχαυνώνεται μπροστά σε μια οθόνη…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ