Τρίβουν τα χέρια τους στο Μαξίμου με τις ασυναρτησίες του Κυρανακη για το ΦΠΑ στα μακαρόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έψαχναν τροπο απο το Μαξίμου καιρο τωρα να κόψουν την φόρα που είχε πάρει ο Κυρανακης και τελικά τους ήρθε σαν Θείο δώρο η ατάκα του για τα μακαρόνια και τον ΦΠΑ που εχει ξεσηκώσει το πανελληνιο.

Τις εξοργιστικές δηλώσεις των Γεωργιάδη–Σκυλακάκη οι οποίοι πρόσβαλλαν ουκ ολίγες φορές τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, ισχυριζόμενοι ότι δεν μειώνουν τους φόρους για να μην… ευνοηθούν οι πλούσιοι, ζήλεψε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μετά τα όσα τραγελαφικά έχουμε ακούσει από τους δήθεν προστάτες των φτωχών ότι αρνούνται να μειώσουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα«για να μην ευνοηθούν οι κάτοχοι των Porsche Cayenne», αλλά και ότι οι «φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα», ο Κυρανάκης σήμερα το τερμάτισε, δείχνοντας για άλλη μια φορά το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο στα μακαρόνια γιατί θα ευνοηθούν οι πλούσιοι, επειδή τρώνε… περισσότερα! Ναι, καλά ακούσατε, οι πλούσιοι σύμφωνα με τον Κυρανάκη μπουκώνονται στα μακαρόνια και έτσι γεμίζουν τα κρατικά ταμεία.

https://twitter.com/giorgosapt/status/1583132466558406659?s=61&t=Ju-0ksuoh_FgsPb5Cyz3Vg

Για διαστρέβλωση μιλά ο Κωνσταντινος Κυρανάκης

Σε ερώτηση που έκανε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης σχετικά με την μείωση του ΦΠΑ, ο κ. Ξενάκης χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα τα μακαρόνια για την μείωση του φόρου, λέγοντας: “Εντάξει, θα ωφεληθούν και οι πλούσιοι. Θα παίρνουν μακαρόνια και οι πλούσιοι πιο φτηνά, θα τα παίρνουν όμως (πιο φτηνά) κυρίως αυτοί οι οποίοι ζουν με μακαρόνια, με αλεύρι, με ψωμί”

Ο κ. Κυρανάκης απάντησε όπως φαίνεται και στο βίντεο ότι: “Προφανώς και θα θέλαμε όλοι ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος” για να συνεχίσει: “Ο πλούσιος και ο φτωχός -δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά για την οικονομία της συζήτησης ας τις χρησιμοποιήσω και εγώ- Έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ, θα πληρώσει μεν τον ίδιο φόρο, στα μακαρόνια, το παράδειγμα που χρησιμοποιήσατε. Όμως ένας “πλούσιος” ο οποίος έχει περισσότερα χρήματα, θα καταναλώσει περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση -τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι- αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία, από τα οποία ταμεία, επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει αδύναμους και μεσαία τάξη.”

Στη συνέχεια ο κ. Καραμέρος απευθυνόμενος στον κ. Κυρανάκη του λέει: “Ο φτωχός τρώει περισσότερα μακαρόνια κ. Κυρανάκη, ο πλούσιος πόσα μακαρόνια να φάει; παχαίνουν κιόλας” με τον κ. Κυρανάκη να του απαντάει ότι: “οι “πλούσιοι” καταναλώνουν περισσότερο σε αγαθά που φορολογούνται με ΦΠΑ, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό;” Δεν είπα ότι τρώνε δέκα πιάτα μακαρόνια, το παράδειγμα είναι σχηματικό”.

Ο Συριζα σε ανακοίνωση του τονίζει σχετικα:

Μέχρι τώρα ξέραμε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα πιο ακριβά καύσιμα της Ευρώπης, για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι που έχουν Καγιέν.

Σήμερα μάθαμε από τον κ. Κυρανάκη πως δεν μειώνει και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, γιατί οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα μακαρόνια και έτσι με τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ η κυβέρνησή του βοηθά όσους δεν μπορούν να ψωνίσουν λόγω ακρίβειας, που προκύπτει και από τον ΦΠΑ!

Το μόνο που τους έχει μείνει να πουν είναι ότι έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη για να τα παίρνουν από όσους έχουν βίλες και να κάνουν κοινωνική πολιτική.

Συμπέρασμα: όταν ο νεοφιλελευθερισμός συναντά τη γελοιότητα εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ