Καταπέλτης η πρόταση της εισαγγελέως Βαρβάρας Γνεσούλη που ζητά να καθίσουν στο εδώλιο οι 2 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, καθώς η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας προτείνει την παραπομπή σε δίκη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας.

Πιο αναλυτικά η εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη ζητεί «να παραπεμφθούν οι δράστες ως κατηγορούμενοι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», και προτείνει τη διατήρηση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελική πρόταση περιγράφονται αναλυτικά όσα συνέβησαν στις 24 Ιανουαρίου του 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι ψαράδες φέρονται να προσέγγισαν το σκάφος του Βαλυράκη ο οποίος έπλεε στην ίδια περιοχή. Εκεί, φέρονται να διαπληκτίστηκαν με τον Βαλυράκη ενώ έκαναν και ελιγμούς γύρω από το σκάφος του. Στη συνέχεια ο ένας από τους δύο κατηγορούμενος κρατώνας ένα κοντάρι χτύπησε τον Βαλυράκη 2 -3 φορές με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας Βαλυράκη, «αλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με δράστες τους κατηγορούμενους».

Με πληροφορίες απο το edolio5.blogspot.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ