Ανησυχία στο Μαξίμου από την πρόταση Βορίδη για χημικό ευνουχισμό στους παιδοβιαστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιες άναψε στο εσωτερικό του Μαξίμου ο Μάκης Βορίδης που μιλωντας στο Πρωτο Προγραμμα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο του χημικού ευνουχισμού σε παιδοβιαστές.

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως οι παιδόφιλοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι με διεστραμμένο πάθος, το οποίο είναι πάρα πολύ έντονο και δεν αναμορφώνονται ενώ οσο αφορά τους βιαστές ανηλίκων ο κ. Βορίδης επέμεινε ότι στις περιπτώσεις αυτές τα ισόβια πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια και μίλησε ανοικτά και για την εφαρμογή του χημικού ευνουχισμού.

Όπως είπε, αυτό εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού ως μέτρο ασφαλείας της κοινωνίας, στην περίπτωση που ο παραβάτης συναινέσει σε αυτό το μέτρο, προκειμένου να βγει από την φυλακή, χωρίς να έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

«Δηλαδή να του πεις ότι για να σε βγάλω από την φυλακή αφού εκτίσεις την ποινή σου, για παράδειγμα, 20 χρόνια, θα αποκτήσεις δικαίωμα υφ’ όρων απόλυσης αφού εκτίσεις πραγματικά τα 6 χρόνια, αλλά στα 6 για να αποκτήσεις αυτό το δικαίωμα θα έχεις αποδεχθεί αυτή την ιατρική πράξη. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ή εγκληματιών που λόγω είτε της προσωπικότητας είτε του ειδεχθούς της πράξεως, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις να εκτίεται το σύνολο της επιβληθείσας από το δικαστήριο ποινής. Να εκτίει όλη την ποινή, να μην υπάρχουν ούτε ευεργετικές διατάξεις. Να μην υπάρχει η νομική δυνατότητα να κρίνεται το ζήτημα της απολύσεως με όρους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ