Υποκλέψτε – Συγκαλύψτε – Τελειώσατε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αφού η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές «έθαψε» καλά – καλά την αλήθεια, ήρθατε για να μας εκφωνήσετε και τον επικήδειο», σχολίασε δεικτικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας την στάση της κυβέρνησης και της ΝΔ κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις υποκλοπές.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι στην Εξεταστική «μεθοδεύσατε τα πράγματα και κλείσατε άρον – άρον την Εξεταστική Επιτροπή. Όπως έλεγε το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν «ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε». Εσείς το κάνατε, δίνοντας εντολή: «Υποκλέψτε – Συγκαλύψτε – Τελειώσατε»».

Ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ερευνήθηκαν οι συνακροάσεις στον Περισσό: «Καμία έρευνα δεν έκανε η Εξεταστική Επιτροπή για τις «συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Απολύτως καμία! Και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτό. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην Εξεταστική Επιτροπή κάνατε σαν να μην υπήρχε η υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος! Αποδείχτηκε έτσι μια θλιβερή συμπαιγνία!»

Μάλιστα επέκρινε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πως «το μόνο που επιδιώκετε είναι να βγάλετε ενισχυμένη την ΕΥΠ, ενισχυμένο το κράτος της. Οι διάφορες, «ανεξάρτητες» αρχές και οι θεσμοί σας λειτουργούν ως «εξισορροπιστές» μα πω ως «πλυντήρια». «Ξεπλένουν» προς τα έξω τη βρωμιά των παρακολουθήσεων, της καταστολής. Δηλαδή, το απόρρητο των επικοινωνιών και τα δικαιώματα που βιάζονται και στο τέλος μία Αρχή να ανεμίζει στον λαό το «σεντόνι της παρθενίας» του κράτους, κατά το αντιδραστικό φεουδαρχικό δίκαιο: “jus primae noctis” … Το γνωστό δίκαιο της πρώτης νύχτας που είχε ο φεουδάρχης απέναντι στις γυναίκες των υπηκόων του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ