Πεδίο μάχης το ΑΤ Ομόνοιας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την… αναμενόμενη κατάληξη είχε η (προγραμματισμένη) πορεία διαμαρτυρίας για τον βιασμό της 19χρονης από δύο αστυνομικούς μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας, η οποία πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η περιοχή γύρω από το επίμαχο αστυνομικό τμήμα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα λίγο πριν τις 20:00, ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος και εκτόξευσε πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν απέναντι από το αστυνομικό τμήμα στην πλατεία Λαυρίου, όπου κατέληξε η πορεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους κουκουλοφόρους με χρήση χημικών, ενώ ακολούθησε ένταση στους γύρω δρόμους, με διαδηλωτές να ανάβουν φωτιές σε κάδους απορριμάτων, στήνοντας οδοφράγματα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για προσαγωγές. Σημειώνεται ότι στις 18:00 το απόγευμα στο Μοναστηράκι είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 1.000 άτομα, τα οποία και έλαβαν μέρος στην πορεία, την οποία είχαν διοργανώσει ομάδες αναρχικών και συλλογικότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ