Για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού στο καντόνι της Γενεύης, ο βασικός μηνιαίος μισθός αυξήθηκε στα 4.400 ευρώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός που μαίνεται στην Ελβετία όπως και αλλού, ο κατώτατος μισθός στο καντόνι της Γενεύης αυξήθηκε. Πρέπει να πούμε ότι το κόστος ζωής είναι ιδιαίτερα υψηλό εκεί.

Γιατί σχεδόν 200.000 Γάλλοι εργάζονται στην Ελβετία, χωρίς να ζουν απαραίτητα εκεί; Η απάντηση είναι απλή: οι μισθοί είναι υψηλότεροι εκεί. Ακόμα και το χαμηλότερο από αυτά.

Έτσι, στο καντόνι της Γενεύης, που συνορεύει με την Haute-Savoie και το Ain, ο κατώτατος μισθός θα φτάσει την 1η Ιανουαρίου 2023 ένα ποσό που φαίνεται εξωπραγματικό από τη Γαλλία: 4.368 ελβετικά φράγκα μεικτά το μήνα, ή 4.400 ευρώ.

Πρέπει να ειπωθεί ότι, από μια λαϊκή ψηφοφορία τον Σεπτέμβριο του 2020, ο κατώτατος μισθός σε αυτήν την περιοχή έχει αναπροσαρμοσθεί στο κόστος ζωής. Λόγω του πληθωρισμού, που δεν λυπάται καμία χώρα, ούτε καν την Ελβετία, το κατώτατο ωρομίσθιο θα αυξηθεί αυτόματα από 23,27 σε 24 ελβετικά φράγκα.

Με τα 11,07 ευρώ μεικτά ανά ώρα, ή 1.678,95 ευρώ μεικτά το μήνα (1.329,05 ευρώ καθαρά μηνιαία), ο κατώτατος γαλλικός μισθός προφανώς ωχριά σε σύγκριση.

Πηγη: sudouest.fr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ