Νεκρός το μεγαλο αφεντικό της Red Bull

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκρός ο ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Red Bull Ντίτριχ Μάτεσιτς ο οποιος υπέκυψε στη μακροχρόνια ασθένειά του,σε ηλικια 78 ετων.

Την δυσάρεστη ειδης έκανε γνωστή η Red Bull Racing λίγο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές στο Όστιν.

Γεννημένος το 1944, ο Μάτεσιτς ίδρυσε την εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull στο μέσον της δεκαετίας του 1980, και έμελλε να την κάνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα τόσο στη Formula 1 όσο και στο ευρύτερο πεδίο του παγκόσμιου μότορσπορ και των extreme sports.

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Red Bull μπήκε στην Formula 1 ως χορηγός κυρίως της Sauber ώσπου το 2004 ο Μάτεσιτς αγόρασε τη Jaguar Racing, στην ουσία μια αγωνιστική ομάδα του Μίλτον Κινς της Βρετανίας, και τη μεταμόρφωσε στη Red Bull Racing από το 2005. Ένα χρόνο αργότερα, αγόρασε τη Minardi και τη μετονόμασε σε Toro Rosso, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Alpha Tauri.

Ο Μάτεσιτς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στην εξασφάλιση των υπηρεσιών του Άντριαν Νιούι, του κορυφαίου αεροδυναμιστή και τεχνικού διευθυντή της Formula 1 – ο οποίος θα αποτελούσε κεντρικό πρόσωπο στη δημιουργία της ομάδας που κέρδιζε νίκες, πολ ποζίσιονς, και τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών με τον Σεμπάστιαν Φέτελ την περίοδο 2010-’13.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ