Σοβαρότατη εξέλιξη στη σκιά των φημών για πυρηνική προβοκάτσια στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη την ώρα που η Ρωσία κάνει λόγο για προβοκάτσια με χρήση πυρηνικού όπλου από την Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της συνομιλίας μεταξύ Γουάλας και Σόιγκου, όπως έγινε από το βρετανικό υπουργείο άμυνας και έχει ως εξής:

Μετά από αίτημα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Άμυνας συνομίλησε σήμερα το απόγευμα με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σόιγκου.

Ο υπουργός Σόιγκου ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία σχεδίαζε ενέργειες που διευκολύνουν δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, για να κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Άμυνας αντέκρουσε αυτούς τους ισχυρισμούς και προειδοποίησε ότι τέτοιοι ισχυρισμοί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για μεγαλύτερη κλιμάκωση.

Ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε επίσης την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου και της ευρύτερης διεθνούς υποστήριξης προς την Ουκρανία και την επιθυμία να αποκλιμακωθεί αυτή η σύγκρουση. Εναπόκειται στην Ουκρανία και τη Ρωσία να αναζητήσουν λύση στον πόλεμο και το ΗΒ είναι έτοιμο να βοηθήσει.

Ο υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε ότι και οι δύο Υπουργοί ήταν επαγγελματίες και με αμοιβαίο σεβασμό κατά την διάρκεια της συνομιλίας.»

Πρόκειται για μία οβιδιακή αλλαγή στη στάση της Μεγάλης Βρετανίας, που μένει να αποδειχτεί εάν υπάγεται σε μία γενικότερη αλλαγή στάσης στο ουκρανικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ