Ενόχλησε τη Ρωσία ο τουρκικός πύραυλος Τυφών: Δεν τον έριξαν στο Αιγαίο ή τη Μεσόγειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δοκιμαστική βολή του πυραύλου «Τυφών»/ «Τayfun»  που ανέπτυξε η τουρκική εταιρεία ROKETSAN εκτοξεύοντάς τον στα ανοικτά των ακτών της Σινώπης βρέθηκε στα μέσα ενημέρωσης του κόσμου. 

Το μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας  Σέμιον Μπαγκντασάροφ, αναφέρθηκε στον «Τayfun», τον πρώτο τουρκικό πύραυλο που ξεπέρασε το όριο των 300 χιλιομέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η απόσταση από τη Σινώπη στη Σεβαστούπολη είναι300 χιλιομέτρα», όπως γράφουν τα τούρκικα ΜΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό ο εγχώριος πύραυλος Tayfun εκτοξεύτηκε πρόσφατα από τη Ριζούντα στην ανοικτή θάλασσα της Σινώπης.

 Ο Tayfun έγινε ο πρώτος τουρκικός πύραυλος που πέρασε το όριο των 300 χιλιομέτρων.

Την προσοχή της Ρωσίας τράβηξε ο πύραυλος Tayfun που δημιούργησε και δοκίμασε η ROKETSAN.

Ο βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Σέμιον Μπαγκντασάροφ,  δήλωσε ότι αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη τάση επισημαίνοντας:

«Θα πρέπει να δούμε τη συμμαχία μας με την Τουρκία με διαφορετικό τρόπο. Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν. Συγγνώμη, οι Τούρκοι πραγματοποίησαν μια δοκιμή πυραύλου πριν από μερικές μέρες. Το όνομα του είναι Tayfun νομίζω, και έχει εμβέλεια 534 χιλιόμετρα.

«Ξέρεις σε ποια κατεύθυνση πήγε; Δεν πήγε στο Αιγαίο. Δεν πήγε στη Μεσόγειο. Δεν πήγε οπουδήποτε εντός της τουρκικής επικράτειας. Εκτοξεύθηκε από την περιοχή της Ριζούντα», είπε.

«Από τη Σινώπη ως τη Σεβαστούπολη η απόσταση είναι 300 χιλιόμετρα»

Τονίζοντας ότι η Ριζούντα είναι η πατρίδα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπαγκντασάροφ είπε:

«Η Διοίκηση του Στόλου Μαύρης Θάλασσας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται εδώ, δίπλα στην πατρίδα του κ. Ερντογάν και τη Σινώπη. Έπεσε εκεί ανοικτά. Η Σινώπη απέχει από τη Σεβαστούπολη  300 χιλιόμετρα», είπε χαρακτηριστικά.

star.com.tr, yenisafak.com

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ