Επί Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν υπήρχε το Μαξίμου – Πώς καλούσε τον Νίκο Δήμου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Μαξίμου ως πρωθυπουργικό γραφείο έγινε το 1982- με επιλογή Κουτσόγιωργα. Μέχρι τότε το γραφείο του εκάστοτε πρωθυπουργού ήταν στη Βουλή.

Για την προσεκτική σχέση του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επαίρεται ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, με άρθρο-λιβελογράφημα κατά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας αναφέρει πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον καλούσε και στο Μαξίμου.

Για λόγους ιστορίας, ως πρωθυπουργός, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε ποτέ εδρεύσει στο Μαξίμου. Για τον απλούστατο λόγο , ότι το Μαξίμου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως έδρα του πρωθυπουργού το 1982, επί Ανδρέα Παπανδρέου.

Αντιγράφουμε από τη ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ:

«Το Μέγαρο Μαξίμου είναι κτίριο στην Αθήνα, στο οποίο στεγάζεται το γραφείο του εκάστοτε Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Από το 2019, συνεδριάζει σε αυτό και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Έγινε η πρωθυπουργική έδρα το 1982, με πρωτοβουλία του υπουργού Προεδρίας της Κυβερνήσεως Μένιου Κουτσόγιωργα. Ο πρώτος Πρωθυπουργός που εγκαταστάθηκε εκεί ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Πριν από το 1982, το γραφείο του Πρωθυπουργού βρισκόταν μόνο μέσα στο κτίριο της Βουλής. Οι Πρωθυπουργοί εξακολουθούν να έχουν γραφείο στο Κοινοβούλιο, εκτός από το επίσημο στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, λοιπόν, ποτέ δεν είχε χρησιμοποιήσει το Μαξίμου, ποτέ δεν είχε εγκατασταθεί σε αυτό- πώς να δεχόταν και επισκέψεις;!

Β. Σκ. ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ