Πανάκριβο το σουβλακι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σουβλάκι έχει γίνει πλέον για τους Έλληνες -και όχι μόνο- μία ακριβή διατροφική επιλογή. Μέσα σε έναν χρόνο η τιμή του να έχει εκτοξευθεί, καθώς έχουν αυξηθεί τα υλικά συσκευασίας, όπως οι τηγανιτές πατάτες.

Το αγαπημένο φαγητό πολλών νοικοκυριών έχει σταματήσει να είναι τόσο προσιτό, όσο ήταν παλαιότερα. Το σουβλάκι τείνει να γίνει είδος πολυτελείας, με την τιμή του να έχει εκτοξευθεί ραγδαία μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Κι αυτό γιατί:

Η τιμή στο καλαμάκι χοιρινό το 2021 δεν ξεπερνούσε το 1,8 ευρώ
Φέτος η τιμή για το καλαμάκι χοιρινό έχει φτάσει ως και τα 2,20 ευρώ
Η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι πέρυσι έφτανε μέχρι τα 2,6 ευρώ
Φέτος, όμως, η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι ως και τα 3,30 ευρώ
Στην επαρχία, βέβαια, υπάρχουν αρκετοί που πωλούν το τυλιχτό σουβλάκι ακόμη πιο ακριβά. Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως στο κρέας, στο λάδι αλλά και στα υλικά της συσκευασίας συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές. Οι τιμές ορισμένων κρεάτων έχουν αυξηθεί έως και 50%, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του χώρου. Στις πατάτες τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει αύξηση 30% και στα χαρτικά 100%. Μάλιστα, το ηλιέλαιο (συσκευασία 10 λίτρα) κόστιζε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία 11 ευρώ και μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος έφτασε να πωλείται προς 30,5 ευρώ. Οι τηγανιτές πατάτες από 0,16 ευρώ κοστίζουν 1,30 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ