Θα διώξουν και τους Ακρίτες από τις Καλύβες του Έβρου Χάριν του Υδροβιότοπου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πολύ σημαντικό  για το Υπουργείο εξελίσσεται το θέμα της διατήρησης των «αυθαίρετων καλυβών» από τους ακρίτες του Έβρου.

333 1Πρόκειται για  ξύλινες κατασκευές που διατηρούν ψαράδες, κτηνοτρόφοι και κυνηγοί της περιοχής προκειμένου να διαμένουν πρόσκαιρα, να φυλάσσουν τα εργαλεία τους και να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες, στο Δέλτα.Αλλά και να κρατούν και να ελέγχουν και τα περάσματα στον Έβρο

Παρά τις πολλές καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους, τα μεγάλα πρόστιμα και τις αποφάσεις κατεδάφισης, το νομικό καθεστώς που τις διέπει αλλά και το εθνικό συμφέρον από την ύπαρξη τους σε ένα ακριτικό σημείο της χώρας δημιουργεί μείγμα προβληματισμού.ebrokal

Είναι ανάγκη για μία οριστική λύση στο πρόβλημα ομολογούν κράτος και επαγγελματίες, δεδομένου ότι τον τελευταίο καιρό έχουν ξεφυτρώσει  λένε,πολύ βαριές κατασκευές με μπετόν, σε ένα σημείο χαρακτηρισμένο ως Εθνικό Πάρκο και υγροβιότοπος.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής στοιχείων για την έκδοση Προεδρικού διατάγματος ώστε να δοθεί λύση στο θέμα διασφαλίζοντας την «αρμονία του οικοσυστήματος» και την επαγγελματική επιβίωση των ιδιοκτητών των καλυβών.evros

Να προσέξουμε γιατί  η ύπαρξη των Καλυβών είναι τα προκεχωρημένα φυλάκια του Στρατού μας στον Έβρο ..Κάτι που ο  Α/ΓΕΣ  το γνωρίζει καλύτερα απο τον καθένα !

Ξεσπά για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” Πάρης Παπαδάκης καθώς η παράταση αναστολής των πράξεων κατεδάφισης και των προστίμων εκπνέι με αποτέλεσμα οι καλυβιέρηδες του Δέλτα Έβρου βρίσκονται και πάλι εκτεθειμένοι και κινδυνεύουν με πρόστιμα.

ebros fylakio papadakis

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:
Στις 3/11/2022 λήγει και η τρίτη αναστολή για την οριστική λύση των καλυβών στο Δέλτα Έβρου..

“Πάμε ολοταχώς για τέταρτη..

Ούτε το ελάχιστο δεν μπορείτε να κάνετε για τον Έβρο..Οι βουλευτές διακοσμητικά στοιχεία που ούτε αυτό δεν μπορούν να τελειώσουν..

Ο Έβρος δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση.. αλλά όσο τρέχουν οι προκηρύξεις – μεταθέσεις και αποσπάσεις αυτούς θα τρώτε στην μούρη.. μην αναρωτιέστε γιατί πάμε με την όπισθεν..”

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος ο οποίος έδινε διετή παράταση στους χρήστες των καταλυμάτων προκειμένου να προβούν σε ενέργειες νομιμοποίησης των Καλυβών.

Το 2019 κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η τροπολογία που αφορά την επίλυση του προβλήματος .

Εντύπωση όμως προκαλεί οτι στο Άμυνας μόλις έφυγε ο Πάνος Καμμένος απο το ΥΠΕΘΑ ,αρχίζουν να εμφανίζονται και να γίνονται  περίεργα πράγματα …

veteranos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ