Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Ειδικό Δικαστήριο: Κατέρρευσε η μεθόδευση κατά της έντιμης Ελένης Τουλουπάκη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για ένατη ημέρα συνεχίστηκε η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο περί Ευθύνης Υπουργών, όπου δικάζονται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σήμερα, για δεύτερη δικάσιμο, κατέθεσε ξανά η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση, ήταν η κατάθεση από τον Γιάννη Μαντζουράνη (εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη) εγγράφων-φωτιά, με τις αναφορές των τριών επίκουρων Εισαγγελέων Διαφθοράς τον Απρίλιο του 2017, Ιωάννη Σέβη, Αγγελικής Τριανταφύλλου και Αντωνίου Ελευθεριάνου προς την Ελένη Τουλουπάκη (μόλις είχε διαδεχθεί την κ.Ράικου).

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος, κανένας εκ των τριών επίκουρων Εισαγγελέων δεν αναφέρθηκε στα έγγραφα αυτά στις αναφορές των τριών βουλευτών του ΚΙΝΑΛ (Ανδρέα Λοβέρδου, Εύης Χριστοφιλοπούλου και Βασίλη Κεγκέρογλου) σε βάρος του τότε Υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι παρέλειψε να τιμολογήσει φάρμακα για την οποία η κα Τουλουπάκη κατηγορείται ότι δεν διαβίβασε ως όφειλε αμελητί στη Βουλή.

Δηλαδή οι Εισαγγελείς φέρονται να μην είχαν ενημερώσει την Ελένη Τουλουπάκη, τότε νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ότι υπήρχε εκκρεμότητα, κάτι για το οποίο ο Γιάννης Μαντζουράνης αιτήθηκε στο Δικαστήριο να καλέσει τους Εισαγγελείς να καταθέσουν!

Αν τα όσα ισχυρίζεται ο κ.Ματζουράνης, ότι η Ελένη Τουλουπάκη δεν ήταν ενήμερη για την αναφορά των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ (την τρίτη κατά σειρά) κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή, έχουν βάση, αυτό σημαίνει πως αυτομάτως «τινάζεται στον αέρα» το κατηγορητήριο εναντίον της, αλλά και κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου!

«Ποτέ δεν με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στην κατάθεσή της η Ελένη Ράικου συνέχισε να μιλά για πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου, όπως έχει υποστηρίξει, να σταλεί στη Βουλή τη δικογραφία της Novartis για τα 10 πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, χαρακτήρισε τη στάση του κ. Παπαγγελόπουλου ως «εκβιαστική», ενώ διαχώρισε πλήρως τις πιέσεις που ανέφερε κατά την κατάθεσή της από την τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) επαναλαμβάνοντας:

«Ποτέ δεν με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι ήταν υποστηρικτικοί, πλην του κατηγορουμένου υπουργού. Είχε δική του ατζέντα». Παράλληλα, η κυρία Ράικου χαρακτήρισε και πάλι ως «παρεμβατικό, πιεστικό και φορτικό» τον κ. Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας: «Έκανα τη χαζή. Του έλεγα όταν μου ζητούσε κάτι, «ναι, θα το δούμε». Τον είχαμε ανάγκη ήταν υπουργός».

Ως προ την κατηγορία που αντιμετωπίζει η Ελένη Τουλουπάκη, ότι δεν έστειλε στη Βουλή 3 αναφορές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, η μάρτυρας ανέφερε: «Οι αναφορές δεν έκαναν λόγο σε συγκεκριμένο υπουργό. Δεν μπορούσαν να σταλούν στην λογική του αμελλητί. Ήθελαν ψάξιμο».

Ένας εκ των συνηγόρων του κ. Παπαγγελόπουλου ρώτησε «γιατί πηγαίνατε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αφού ήταν παρεμβατικός;» και η απάντηση της κ. Ραίκου έχει ως εξής: «Ήταν υπουργός και εγώ προϊσταμένη δικαστικής υπηρεσίας».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ