Σκληρές δηλώσεις της Ζαχαροβα: Οι εγωιστικές φιλοδοξίες των ΗΠΑ αφήνουν τη Ρωσία εκτός της διάσκεψης ΔΟΑΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απούσα από τη διάσκεψη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για την πυρηνική ενέργεια στον 21ο αιώνα θα είναι η Ρωσία, καθώς οι ΗΠΑαρνήθηκαν τη χορήγηση βίζας σε Ρώσους αντιπροσώπους.

Η διάσκεψη της ΔΟΑΕ θα διεξαχθεί από μεθαύριο, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, έως και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον, με τη Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, να υποστηρίζει πως η απουσία της χώρας της υποβαθμίζει το καθεστώς αυτού του σπουδαίου -κατά τ’ άλλα- γεγονότος. «Αυτό που συμβαίνει θα πρέπει να βαρύνει τη συνείδηση ​​εκείνων που, για χάρη της ανάρμοστης πολιτικοποίησης και των εγωιστικών τους φιλοδοξιών, προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να απομονώσουν τη χώρα μας στη διεθνή σκηνή, χρησιμοποιώντας τις πιο αντιαισθητικές μεθόδους», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. «Αλλά οι καταστροφικές προσπάθειές τους είναι μάταιες – είναι καταδικασμένες σε αποτυχία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως στην συγκεκριμένη διάσκεψη είχε προγραμματιστεί η συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπείας που αποτελείται από εκπροσώπους των κρατικών εταιρειών «Rosatom» και «Rostehnadzor».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ