Κίεβο: Τα ισχυρότερα καμικάζι drones δίνουν οι Ιρανοί στη Ρωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία έχει ήδη αποκτήσει το drone – καμικάζι Shahed-136 ιρανικής κατασκευής το οποίο χρησιμοποιεί ευρέως κατά του ουκρανικού στρατού και των μη στρατιωτικών υποδομών που συνδέονται με τον στρατό, παρά το γεγονός ότι έχει χάσει αρκετά από τα αντιαεροπορικά πυρά.

Το Ιράν, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να αρνείται επισήμως οποιαδήποτε ανάμειξη σε οποιαδήποτε πώληση όπλων. Ωστόσο, ανώνυμοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters  επιβεβαίωσαν τη μεταφορά των βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους Fateh-110 και Zolfagar.

Ο ισχυρισμός όμως που διατυπώθηκε από το Κίεβο, είναι εξαιρετικά ανησυχητικός και ενδέχεται να επηρεάσει την πορεία του πολέμου. Σύμφωνα λοιπόν με τις ουκρανικές πηγές, το Ιράν έχει δώσει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το τεχνολογικά αναβαθμισμένο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος Arash-2. Το συγκεκριμένο drone Έχει εμβέλεια 2000 km, ενώ φέρει πολύ μεγαλύτερο εκρηκτικό φορτίο από το Shahed. Πρόκειται επίσης για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αυτοκτονίας.

Πρόκειται για ένα όπλο το οποίο μπορεί να χτυπήσει με μεγάλη ακρίβεια απομακρυσμένους στόχους, προκαλώντας μεγαλύτερη καταστροφή. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πραγματικό εφιάλτη για την ουκρανική άμυνα και την ηγεσία του Κιέβου.

Εν τω μεταξύ, το Ιράν έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα πουλήσει το Arash-2 στη Ρωσία, φοβούμενο την διαρροή της τεχνολογίας του στα χέρια των ΗΠΑ.

Οι ρωσικές πηγές επίσης δεν επιβεβαιώνουν την είδηση.

Υπάρχει φυσικά πάντα η πιθανότητα διασποράς από το Κίεβο ειδήσεων που δεν είναι διασταυρωμένες, προκειμένου να καταφέρει να αποκτήσει ακόμα πιο εξελιγμένα μέσα αεράμυνας.

Η απόκτηση όμως στρατιωτικού υλικού που κατασκευάζεται στο Ιράν από την Ρωσία, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το εάν ισχύει ο συγκεκριμένος ουκρανικός ισχυρισμός, θα φανεί εξαιρετικά σύντομα στο πεδίο της μάχης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ