Ο Καντίροφ ζητά τον αφανισμό ουκρανικών πόλεων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν φοβόμαστε μην το «πατήσει», αλλά ο Ραμζάν Καντίροφ είναι εκείνος που θα μπορούσε κάλλιστα να το έχει κάνει ήδη, καθώς, όπως δηλώνει, δεν του αρέσει καθόλου η τροπή που έχει πάρει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, πρόεδρος της Τσετσενίας, ο οποίος πρόσφατα είχε κάνει έκκληση προς τον Ρώσο ομόλογό να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, εντείνει την ακραία ρητορική του, τονίζοντας πως «εάν πέσει κάποιο βλήμα στην πλευρά μας, στην περιοχή μας, πρέπει να αφανισθούν από προσώπου γης οι (ουκρανικές) πόλεις».

Με σημερινή ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram, ο Καντίροφ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις «ασθενείς απαντήσεις» του ρωσικού στρατού στους βομβαρδισμούς. «Εμείς απαντούμε… αλλά έτσι απαντούμε αδύναμα, κατά την άποψή μου. Εάν πέσει κάποιο βλήμα στην πλευρά μας, στην περιοχή μας, πρέπει να αφανισθούν από προσώπου γης οι πόλεις, για να φαίνεται ο μακρινός ορίζοντας, για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει ούτε καν να σκέφτονται να πυροβολούν εναντίον μας. Δεν χρειάζεται να κοιτάζουμε τι θα γίνει αύριο, εάν πάρουμε κάποιες αποφάσεις», δήλωσε ο πολεμοχαρής Τσετσένος πρόεδρος, ανεβάζοντας και πάλι στα ύψη το διπλωματικό θερμόμετρο.

Σε «ρωσικό έδαφος» οι εχθροπραξίες

Ο Τσετσένος ηγέτης, έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι η σύρραξη στην Ουκρανία πρέπει να λέγεται «πόλεμος» και όχι «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως απαιτεί η ρωσική ρυθμιστική εποπτική αρχή των μέσων ενημέρωσης, καθώς, όπως υποστηρίζει, οι εχθροπραξίες διεξάγονται ήδη στο «δικό μας έδαφος», χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει ποιο έδαφος εννοεί. Θεωρεί δε ότι οι κάτοικοι του Καυκάσου πρέπει να σχηματίζουν ουρές στα στρατολογικά γραφεία επειδή όπως λέει «αυτό μας αφορά περισσότερο απ’ όλους».

Για τον Καντίροφ, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «πόλεμος κατά του σατανισμού», και οι μουσουλμάνοι πρέπει να ενωθούν με τους χριστιανούς για να αντισταθούν στους γάμους του ιδίου φύλου και στην εξαφάνιση των λέξεων «μητέρα» και «πατέρας». Κατά την άποψή του, η Δύση έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες να δώσει απαντήσεις, και γι’ αυτό αμφιβάλλει πως τα πράγματα (για τη Ρωσία) μπορούν να γίνουν χειρότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ