Το Δημόσιο συνέχιζε να πληρώνει τον Πάτση επί ενάμιση χρόνο μετά τις αποκαλύψεις του Documento

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Μάιο του 2020 και τον Ιούνιο του 2021 το Documento αποκάλυψε ότι ο κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα και βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, πρώτον, απέκρυπτε από τη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης εταιρίες στις οποίες συμμετέχει, δεύτερον ότι παρανόμως συμμετείχε σε εταιρίες με έδρα στο εξωτερικό και τρίτον, ότι είχε εισπράξει πάνω από 100.000 ευρώ μέσα σε περίπου έξι μήνες, για να εκπροσωπεί ως δικηγόρος τα ΕΛΤΑ, δηλαδή έναν φορέα του Δημοσίου. Από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρεία του Πάτση έχει εισπράξει από τα ΕΛΤΑ, ακόμη σχεδόν 900.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δικηγορική εταιρία του γαλάζιου βουλευτή είχε εισπράξει από τα ΕΛΤΑ ποσό που προσεγγίζει τις 130.000 ευρώ σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν στο πλαίσιο της νομικής εκπροσώπησης της ΕΛΤΑ ΑΕ από τη δικηγορική εταιρεία του Πάτση. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΕΛΤΑ ΑΕ έχει δώσει πάνω από 160.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ προκειμένου η εταιρεία του Πάτση να αναλάβει τη νομική εκπροσώπησή της.

Παρά τις αποκαλύψεις και παρότι κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενάμιση χρόνο μετά -κι ενώ δεν δόθηκε ποτέ καμία απάντηση- ο γαλάζιος βουλευτής συνεχίζει και να παρανομεί και να εισπράττει δημόσιο χρήμα, για να παρέχει νομικές υπηρεσίες. Μέχρι στιγμής μάλιστα, η δικηγορική εταιρία του έχει λάβει πάνω από ένα εκατ. ευρώ ακόμη και από δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία εκλέγεται, ενώ η σύζυγός του είχε πάρει χρήματα ακόμη και από τη δυσώδη λίστα του κουμπάρου τους, τη γνωστή λίστα Πέτσα.

Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι ο Πάτσης, μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τα λεφτά που εισέπραττε από τα ΕΛΤΑ, συνέχισε να παίρνει ακόμη περισσότερα χρήματα. Το συνολικό που έχει πάρει από τα ΕΛΤΑ, ανέρχεται σε 1.019.222,81 ευρώ. Η δικηγορική εταιρεία του βουλευτή της ΝΔ εισέπραξε από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021 συνολικά 129.074 ευρώ για την παροχή νομικών υπηρεσιών, ενώ από τα δημόσια ταμεία βγήκαν συνολικά 160.052 ευρώ καθώς στο αρχικό ποσό προστίθεται και ο ΦΠΑ. Από τότε όμως μέχρι σήμερα, μέσα σε ακριβώς ενάμιση χρόνο δηλαδή, τα ΕΛΤΑ πλήρωσαν για λογαριασμό του Πάτση, ακόμη 859.170 ευρώ, κι αυτό ενώ είχε αποκαλυφθεί η πελατειακή σχέση του γαλάζιου βουλευτή με το Δημόσιο και είχε κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή.

Όλα αυτά συνέβησαν βέβαια σε μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, τα ΕΛΤΑ βρίσκονται στο «παρά ένα». Ο ίδιος, με τροπολογία την οποία είχε φέρει στη Βουλή προς ψήφιση στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020, σε μια περίοδο δηλαδή κατά την οποία ήδη η δικηγορική εταιρεία του βουλευτή Ανδρ. Πάτση εισέπραττε ήδη δημόσιο χρήμα για την παροχή υπηρεσιών, είχε προχωρήσει στην εκπόνηση εθελούσιας εξόδου για 2.000 από τους συνολικά 5.500 εργαζόμενους της ΕΛΤΑ ΑΕ. «Η εταιρεία θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το Documento, η δικηγορική εταιρεία του Ανδρέα Πάτση, έχει πάρει κι άλλα λεφτά από το Δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα, η δικηγορική εταιρεία εμφανίζεται από εντολές πληρωμών που είναι αναρτημένες στη Διαύγεια να έχει λάβει συνολικά το ποσό των 24.460,27 ευρώ από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, αλλά και από της 3η ΥΠΕ Μακεδονίας, ποσό το οποίο έχει δοθεί για την παροχή νομικών υπηρεσιών. Και οι επτά επίμαχες εντολές πληρωμών έχουν εκδοθεί από το 2021 κι έπειτα, ενώ η τελευταία εξ’ αυτών δημοσιεύθηκε πριν από δύο περίπου μήνες στις 30 Αυγούστου του 2022. Το μεγαλύτερο ποσό, το οποίο δόθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2021 από της ΥΠΕ Μακεδονίας, ανερχόταν στις 9.882,10 ευρώ. Στις 30 Αυγούστου 2022 η 3η ΥΠΕ Μακεδονίας έδωσε στην δικηγορική εταιρεία του Ανδρέα Πάτση το ποσό των 4.876,94 ευρώ, ενώ ακόμη 3.305,61 ευρώ δόθηκαν από την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας την 1η Δεκεμβρίου 2021.

Πηγη: documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ