Έδωσε στεγνά όλη την κυβερνηση ο Πατσης – Ηξεραν ολοι λέει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεοπτικό βήμα στον Ανδρέα Πάτση έδωσαν σήμερα Open και ANT1, λίγες ώρες μετά την «έκρηξη» του σκανδάλου με τη συμμετοχή του ως ιδιοκτήτης σε ξένες εταιρείες οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκατομμυρίων ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατομμυρίων, αλλά και τη σύναψη συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις με τα ΕΛΤΑ.

Το ντόμινο των χθεσινών εξελίξεων συνεχίστηκε με τη διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίστηκε με την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις απευθείας αναθέσεις των ταχυδρομείων με τον γαλάζιο βουλευτή.

Όπως έγινε ακόμα γνωστό, ο γιος του Ανδρέα Πάτση, Πάρης, ήταν συντονιστής σε ημερίδα της ΝΔ για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, όσο ο πατέρας του φέρεται να έκανε δουλειές με εισπρακτικές και κόκκινα δάνεια. Μάλιστα, λίγο μετά τη διαγραφή του πατέρα του, το προφίλ του Πάρη Πάτση «εξαφανίστηκε» από το επίσημο site της Νέας Δημοκρατίας!

https://twitter.com/marka2_/status/1585188710777487360?s=61&t=BmnPlz7qEc-jMFjhcFPwgQ

Βγήκε επίσης στην επιφάνεια, ότι στη λίστα Πέτσα που μοίρασε εκατομμύρια σε ΜΜΕ με αδιαφανή τρόπο, συγκαταλέγεται και το σάιτ με την επωνυμία pointmedia.gr το οποίο εμφανίζεται να διευθύνει η σύζυγος του Πάτση, η δημοσιογράφος Βίκυ Παπαλουκά, στην οποία ως βουλευτής Γρεβενών, ο Ανδρέας Πάτσης παραχωρούσε συνεντεύξεις για τις «ημέρες και τα έργα» του!

https://twitter.com/marka2_/status/1585186148804005889?s=61&t=BmnPlz7qEc-jMFjhcFPwgQ

«Αφού είναι νόμιμο, τότε τι συζητάμε;»

Μιλώντας σήμερα στα κανάλια, ο Ανδρέας Πάτσης παραδέχθηκε ότι όλοι ήξεραν τη δράση του, τόσο στο κόμμα, όσο και στο Μαξίμου και τόνισε ότι δεν θεωρεί πως έκανε κάτι παράνομο!

Είπε χαρακτηριστικά στο Open: «Αφού είναι νόμιμο, τότε τι συζητάμε; Δεν είμαι παπάς αλλά είμαι δικηγόρος. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο επειδή είμαι βουλευτής. Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί μία τεράστια πολυεθνική δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του σε ακόμα και σε ένα θέμα που αφορά το Δημόσιο σε ένα θέμα όπως η ενίσχυση των κρατικών κεφαλαίων. Άλλο η γνώμη κάποιου και άλλο αν είναι νόμιμο. Το θέμα της ηθικής μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους. Ας μείνουμε στο νόμιμο».

https://twitter.com/marka2_/status/1585184549461716992?s=61&t=BmnPlz7qEc-jMFjhcFPwgQ

«Στην πολιτική, πρώτα καταδικάζεσαι και μετά δίνεις εξηγήσεις, αντίθετα από την Δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ. Αυτό κατάλαβα και έμαθα, διότι δεν είμαι θιασώτης της πολιτικής με την έννοια του επαγγελματία πολιτικού», είπε στον ANT1 και… επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν ολόσωστη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να “χτίσει” μια νοσηρή ατζέντα, ενώ ο Πρωθυπουργός δίνει τις μάχες του σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο».

«Όλοι ήξεραν!»

«Η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου», είπε κυνικά ο Ανδρέας Πάτσης, επιβεβαιώνοντας μέχρι… κεραίας το γεγονός πως στο Μαξίμου έκαναν τα «στραβά μάτια» στις «δραστηριότητές» του.

Και κάπου εκεί, ομολόγησε ότι όντως ήταν μέτοχος σε εξωχώριες εταιρείες, λέγοντας ότι δεν γνώριζε πως είναι παράνομο!

«Όταν όλες αυτές οι ξένες εταιρείες δημοσιοποιήθηκαν, κανείς δεν είπε στον νέο δικηγόρο ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα», είπε για το ασυμβίβαστο που υπάρχει για έναν βουλευτή και την συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία!

Για να προσθέσει: «Ο “Πλάτωνας” είναι ελληνική εταιρεία, πώς δεν έχει παρουσία εδώ στην Ελλάδα; Δεν ήταν ούτε κεραυνός εν αιθρία ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική. Μετά το πρώτο πόθεν έσχες μου ως βουλευτής, έγινε καταγγελία, έγινε έρευνα για 8 μήνες και βγήκε πόρισμά και προέκυψε πως όλες οι εταιρείες είναι νόμιμες. Όλοι γνώριζαν την δράση μου. Είναι άλλο το παράνομο και άλλο το παράλογο, άλλο το λάθος και άλλο το εσκεμμένο λάθος».

Δεν έμεινε εκεί και συνέχισε: «Η πρώτη καταγγελία ήταν για μια τράπεζα και για συμμετοχή σε μια εξωχώρια εταιρεία. Ήταν δική μου η εξωχώρια εταιρεία. Αυτό ελέγχθηκε από την Βουλή. Κανένας δεν μου είπε ότι αυτό ήταν παράνομο. Το πόρισμα της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής έβγαλε πόρισμα απαλλακτικό για μένα, μετά από την έρευνα από ελεγκτική εταιρεία. Αν το μεμπτό στην πολιτική μου διαδρομή είναι πως αυτές οι εταιρείες είναι δικές μου και θα έπρεπε να τις μεταβιβάσω στα παιδιά μου, ας είναι… Δικηγόρος είμαι, αλλά δεν ασχολούμαι με τα πάντα και δεν γνωρίζω τα πάντα. Από την ώρα που έγινα βουλευτής και έγινε έλεγχος, ουδείς με πήρε ένα τηλέφωνο να πεις “ξέρεις κάτι, αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι”».

Τα «κόκκινα δάνεια»

Είπε για το θέμα αυτό πως «εκείνη η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010. Αφορά μία και μοναδική συναλλαγή μετά από συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για αποσβεσθέντα και διαγραφθέντα δάνεια από το 1998 μέχρι το 2003 για τα οποία είχαν εξαντληθεί όλες οι νομικές ενέργειες και δεν μπορούσε να γίνει δυνατή η είσπραξή τους από την τράπεζα. Η εταιρεία αυτή προσπάθησε να ειδοποιήσει όσους ήθελαν να κλείσουν του λογαριασμούς της με την τράπεζα με μεγάλες ρυθμίσεις».

Ο κ. Πάτσης είπε για την εξαγορά τους με μόλις 4,3εκατ. (ενώ κόστιζαν 63εκατ.) ότι «δεν ήταν ζωντανά, αλλά διαγραμμένα, δηλαδή η τράπεζα έβγαλε εξώδικο – διαταγή πληρωμής, δηλαδή επιχείρησε να κάνει κατάσχεση αλλά δεν μπόρεσε να εισπράξει τα χρήματα αυτά και τα θεώρησε ανείσπρακτα».

Και πρόσθεσε: «Διαπραγμάτευση μαζί μας γινόταν για να γίνει ένας διακανονισμός, αν για παράδειγμα χρωστούσε 2.000 να πλήρωνε 500 ευρώ με δόσεις και ρυθμίσεις και να πάρει εξοφλητική απόδειξη από την τράπεζα. Επομένως, δεν υπήρχε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να γίνει δικαστικώς… Από αυτά τα 63 εκατομμύρια δεν βγήκε κανένα για πλειστηριασμό, η τράπεζα τα είχε διαγράψει ως ανείσπρακτα. Τα πήραμε 4,3 με δάνειο».

Σε ερώτηση για το πώς έδωσε κάποια τράπεζα αυτό το δάνειο, μια εποχή (2010) που ήταν σχεδόν αδύνατο, απάντησε: «Γιατί δεν ρωτάτε την διοίκηση της τράπεζας; Λειτούργησα επιχειρηματικά».

Επιτέθηκε και στον Παύλο Πολάκη που έκανε αρχικά την αποκάλυψη: «Να φέρει ο κύριος Πολάκης έστω και μία διαταγή πληρωμής. Είμαι δικηγόρος από το γραφείο μου ξεκινούν και αγωγές και διαταγές πληρωμών για άλλα ζητήματα αλλά το γραφείο μου δεν κάνει πλειστηριασμούς. Αν υπάρχει κάποιος που του πήραμε το σπίτι να βγει και να το πει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ