Κωνσταντίνος Μητσοτακης: Στην κατοχη έτρωγα απο τρια συσσίτια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες από όλες τις χώρες σε αναλογία πληθυσμού τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές. 1 στους 10 έλληνες έχασε τη ζωή του κατά την ηρωική αντίσταση και την γερμανική κατοχή.

Ειδικά στις μεγάλες πόλεις το μαρτύριο ήταν αφόρητο και οι δημοτικές υπηρεσίες δεν προλάβαιναν να μαζεύουν τους νεκρούς από τους δρόμους. Χιλιάδες μικρά παιδιά, εκατοντάδες χιλιάδες ενήλικες και γέροντες πέθαναν από την πείνα, καθώς οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους στερούσαν ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής από τον σκλαβωμένο ελληνικό λαό. Μιλάμε για μία πραγματική γενοκτονία.

Μία γενοκτονία που δυστυχώς ποτέ δεν τιμωρήθηκε. Νυρεμβέργη ποτέ δεν έγινε για την Ελλάδα. Μόνο η δίκη των δοσίλογων της Βορείου Ελλάδος, που δυστυχώς την κατάπιε κι αυτή ο εμφύλιος. Η κύρια δίκη των δοσίλογων αποδείχτηκε επίσης μία παρωδία…

Σε ένα συγκλονιστικό ιστορικό ντοκουμέντο, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποκαλύπτει το πως επιβίωσε στην κατοχή. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη, μάλλον μοιάζει με εξομολόγηση λίγο πριν πεθάνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ