Λουκέτο σε 7 φούρνους στον ακριτικο μας Εβρο – Έπονται κι άλλοι μέχρι τον Απρίλιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την έντονη ανησυχία και την αγωνία του για το μέλλον των αρτοποιείων σε πανελλήνιο, αλλά και τοπικό επίπεδο, εξέφρασε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Έβρου, Κώστας Κεβρεκίδης.

Της Μαρίας Μανάκα απο την ertnews.gr

Η ενεργειακή κρίση έπληξε αλύπητα τον κλάδο που δεν μπορεί να διαχειρισθεί τα υπέρογκα λειτουργικά έξοδα ενός φούρνου και αυτό μοιραία οδηγεί σε δυσάρεστες και δίχως επιστροφή αποφάσεις.

Κώστας Κεβρεκίδης, Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Έβρου

Ήδη το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως ανέφερε, επτά φούρνοι στον νομό έβαλαν λουκέτο, τρεις από το νότιο τμήμα και οι άλλοι τρεις από τον κεντρικό και βόρειο Έβρο. Από τη στιγμή που έφθασαν να επιδοτούν το φούρνο από τα έσοδα της δεύτερης ενασχόλησης που είχαν με τα χωράφια, αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να το συνεχίσουν.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», τόνισε ο κ Κεβρεκίδης. Τα υλικά που χρησιμοποιούν οι φούρνοι ανατιμήθηκαν, η τιμή της κιλοβατώρας επίσης. Ανατίμηση στο ψωμί δεν τολμούν να κάνουν διότι αυτό φέρνει πτώση του τζίρου, οπότε η επιβίωση καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη.

Ο πρόεδρος των Αρτοποιών εκτιμά ότι πολλοί φούρνοι θα παραμείνουν σε λειτουργία μέχρι το τέλος της χρονιάς διότι τα Χριστούγεννα κάνουν τζίρο. Από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο ένα 15% των φούρνων θα βάλει λουκέτο και αυτό για την περιοχή του Έβρου όπως ο ίδιος προβλέπει θα σημαίνει κλείσιμο εννέα με δέκα αρτοποιείων επί συνόλου εκατό που λειτουργούν σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ