Ο Ηλίας του 16ου και οι Financial Times του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάει και η συντάκτης, πάει και το Πολυτεχνείο, πάνε και οι Financial Times. Πάει και ο κακομοίρης ο Ηλίας. Το έκαψε…

Ακοίμητος φρουρός του Έθνους η Δημοσιογραφική Αστυνομία του Μαξίμου. Διπλοβάρδιες – τριπλοβάρδιες, οι θυσίες είναι γενναίες να μην περάσουν του «εχθρού τα φουσάτα», οι συριζέοι, οι μπολσεβίκοι, οι «κακοχρόνονάχουνε» του Τσίπρα.

Ένας αξιωματούχος της Δημοσιογραφικής Αστυνομίας, ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ Ηλίας Κανέλλης, εντόπισε στη βάρδιά του το «μίασμα». Μάλιστα επρόκειτο για εχθρό, ιδιαίτερα επικίνδυνο και πονηρά μεταμφιεσμένο, καθώς μιλάμε για «μίασμα» εξωτερικού.

Με σομόν επιδερμίδα, στην αποκαλούμενη «Βίβλο» της βρετανικής και διεθνούς ελίτ, τους υπεράνω πάσης υποψίας Financial Times.

Όμως το άγρυπνο βλέμμα του Ηλία του 16ου δεν μασάει από τέτοια. Μύρισε τον συριζέο που είχε καταφέρει να παρεισφρήσει στην «καρδιά» του βρετανικού καπιταλισμού και αδίστακτα τον αποκάλυψε.

Οι FT έφτασαν στην απόλυτη κατάντια με ένα μεγάλο ρεπορτάζ για την Αθήνα και τα Εξάρχεια. Η συντάκτης τους «παπαγαλίζει μερικούς αριστερούς μύθους» αναφέρει στο αστυνομικό δελτίο του ο Ηλίας του 16ου. «Σαν να διαβάζεις δελτίο Τύπου της δικαιωματικής Αριστεράς» – εκεί κατάντησαν οι FT, μια «Αυγή», μια συριζέα, ο «Αστέρας Εξαρχείων», μια φυλλάδα της δικαιωματικής Αριστεράς. Να ντρέπεται το Ητον και η Οξφόρδη, να κλαίει το Καίμπριτζ για τον απόλυτο εξευτελισμό. Από τη γλαφυρή πένα του Ηλία του 16ου της Δημοσιογραφικής Αστυνομίας Μητσοτάκη.

Όμως ο εξευτελισμός τους (των FT, όχι του Ηλία…) γίνεται τέλειος όταν η άσχετη δημοσιογράφος τολμά την εξής διαπίστωση: «το 1973, μια φοιτητική εξέγερση στο Πολυτεχνείο Αθηνών βοήθησε στην ανατροπή της κυβερνώσας στρατιωτικής δικτατορίας».

Προσοχή, απλώς ΒΟΗΘΗΣΕ, έγραψε η δυστυχής. Ούτε ΑΝΕΤΡΕΨΕ, ούτε τίποτα σχετικό. Παρόλα αυτά, ποιος είδε τον Ηλία και δεν τον φοβήθηκε. Ο Ηλίας κατακόκκινος από θυμό την επανάφερε στην τάξη. Το Πολυτεχνείο απλώς ΣΚΛΗΡΥΝΕ το καθεστώς, έφερε τον Ιωαννίδη, χρειάστηκε η Κύπρος κλπ.

Πάει και η συντάκτης, πάει και το Πολυτεχνείο, πάνε και οι Financial Times. Πάει και ο κακομοίρης ο Ηλίας. Το έκαψε…
ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ