Κασιμάτη προς Κεραμέως – Χατζηδάκη: Γιατί επιμένετε να εξαιρείτε τέσσερα δημοτικά σχολεία της Νίκαιας από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξανά στη Βουλή φέρνει η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη το ζήτημα της συνεχιζόμενης – για τρίτη χρονιά – εξαίρεσης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, καθώς και των 18ου, 19ου, και 26ου Δημοτικών σχολείων Νίκαιας, από το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα 2022-2023», βάσει της από 3-11-2022 Επιστολής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας.

Με την Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε για την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, η Βουλευτής Β’ Πειραιά καλεί τους δύο Υπουργούς να ανταποκριθούν στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου δημοτικού σχολείου Νίκαιας και να εντάξουν άμεσα στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα 2022-23» τα τέσσερα εξαιρούμενα δημοτικά σχολεία της Νίκαιας, 13ο, 18ο, 19ο και 26ο, ώστε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να λαμβάνουν σχολικό γεύμα κι έτσι να διευκολυνθούν περισσότερες οικογένειες της Νίκαιας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου δημοτικού σχολείου Νίκαιας καταγγέλλει πως, αν και είχαν υποβάλει στις 21-07-2022 προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Ενώσεως Γονέων του Δήμου Νικαίας κοινό αίτημα με άλλα τρία σχολεία του Δήμου, που έχουν μείνει εκτός προγράμματος και ζητούσαν 228 επιπλέον γεύματα, το σχετικό αίτημα δεν ελήφθη υπόψιν από τα Υπουργεία.

​Ο Σύλλογος, όπως αναφέρει στην επιστολή του, θεωρεί απαράδεκτο τον χαρακτηρισμό ότι το σχολείο ανήκει στα προνομιούχα σχολεία, ενώ είναι προκλητικό στην ίδια πόλη να είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα τα 25 από τα 29 σχολεία και να δημιουργείται σύγχυση σε γονείς και μαθητές, καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική τέτοιων δυσμενών διακρίσεων, τη στιγμή που το συγκεκριμένο πρόγραμμα διευκολύνει καίρια πολλές οικογένειες, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης.

Επισυνάπτεται η Κοινοβουλευτική Αναφορά

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς: Παιδείας και Θρησκευμάτων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Θέμα: Γιατί επιμένετε να εξαιρείτε τέσσερα δημοτικά σχολεία της Νίκαιας από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων;

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά για τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, βάσει της από 3-11-2022 Επιστολής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας με θέμα την συνεχόμενη για τρίτη χρονιά εξαίρεση του σχολείου, καθώς και των 18ου, 19ου, και 26ου Δημοτικών σχολείων Νίκαιας, από το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα 2022-2023».

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου δημοτικού σχολείου Νίκαιας καταγγέλλει πως, αν και είχαν υποβάλει στις 21-07- 2022προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Ενώσεως Γονέων του Δήμου Νικαίας κοινό αίτημα με άλλα τρία σχολεία του Δήμου που έχουν μείνει εκτός προγράμματος και ζητούσαν 228 επιπλέον γεύματα, το σχετικό αίτημα δεν ελήφθη υπόψιν από τα Υπουργεία.

ΟΣύλλογος, όπως αναφέρειστην επιστολή του, θεωρεί απαράδεκτο τον χαρακτηρισμό ότι το σχολείο ανήκει στα προνομιούχα σχολεία, ενώ είναι προκλητικό στην ίδια πόλη να είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα τα 25 από τα 29 σχολεία και να δημιουργείται σύγχυση σε γονείς και μαθητές, καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική τέτοιων δυσμενών διακρίσεων, τη στιγμή που το συγκεκριμένο πρόγραμμα διευκολύνει καίρια πολλές οικογένειες, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης.

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ.Νίνα Κασιμάτη, καλεί την Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, να διαβάσουν την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου δημοτικού σχολείου Νίκαιας και να εντάξουν άμεσα στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα 2022-23» τα τέσσερα εξαιρούμενα δημοτικά σχολεία της Νίκαιας, 13ο, 18ο, 19ο και 26ο, ώστε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να λαμβάνουν σχολικό γεύμα κι έτσι να διευκολυνθούν περισσότερες οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών, και προς τούτω οι Υπουργοί να ενημερώσουν σχετικά τη Βουλή.
Επισυνάπτεται η Ανακοίνωση. Αθήνα, 03/11/2022

Η καταθέτουσα Βουλευτής Κασιμάτη Νίνα

F92E9E45 7824 4BDF A268 9F01B5E95CDF

C7E75C42 5057 49F2 A8B4 94F4112F675E

ΔΗΜΟΦΙΛΗ