Καίγεται το Παπίκιο όρος αλλά δεν θα το βρείτε σε κανένα κανάλι για να μην χαλάσει η εικόνα του Μεσσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε στις 22 Οκτωβρίου στο Παπίκιο όρος της Ροδόπης και ακόμα μαίνεται, με τις φλόγες να ξεφεύγουν τόσο προς τον δασικό όγκο της Ροδόπης, όσο και στη βουλγαρική πλευρά, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι Αρχές της γειτονικής χώρας, που δίνουν επίσης μεγάλη μάχη από χθες, για να μην καταστραφεί ο μεγάλος δασικός όγκος. Να σημειωθεί ότι έχει ζητηθεί και η συνδρομή του Στρατού.

Η φωτιά είναι σε μεγάλο υψόμετρο και το νερό δεν ανεβαίνει με επίγεια μέσα, με μόνη ελπίδα τα εναέρια μέσα, αλλά και τη βροχή την οποία περιμένουν εδώ και μέρες να σώσει την κατάσταση.

Η φωτιά ξεκίνησε έρπουσα από ξεραμένες φυλλωσιές. Οικισμοί δεν κινδυνεύουν όμως η φωτιά έχει απλώσει αρκετά και κινδυνεύει να καεί ένα πυκνό δάσος που αποτελεί περιβαλλοντικό πνεύμονα.

papikio

Εν τω μεταξύ σοβαρά κινδύνευσε εθελοντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης όταν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, δύο δέντρα καταπλάκωσαν το όχημα που οδηγούσε!

Ευτυχώς ο εθελοντής δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Έχει ένα χτύπημα στο χέρι, που προκλήθηκε την ώρα που προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο. Το όχημα πάντως όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του GRTimes, υπέστη μεγάλες ζημιές.

aytokinhto ethelonth

Πηγή φωτογραφιών: facebook Πυρκαγιά Ενημέρωση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ