Νέα δημοσκόπηση δείχνει το πολιτικό τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντική μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρίας MRB που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, με την Πόπη Τσαπανίδου.

Συγκεκριμένα η ΝΔ διατηρεί την πρωτιά βλέποντας, όμως τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται στο 6,1% από το 6,8% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.

Ποσοστά στην πρόθεση ψήφου

ΝΔ 29,1%
ΣΥΡΙΖΑ 23%
ΠΑΣΟΚ 11,5%
ΚΚΕ 5%
Ελληνικη Λύση 4,5 %
Μέρα25 3%
Ποσοστά με αναγωγή
ΝΔ 30,4 %
ΣΥΡΙΖΑ 24,1%
ΠΑΣΟΚ 12%
ΚΚΕ 5,2%
Ελληνικη Λύση 4,7 %

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 51,9%, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Μαύρος. Με 11% ακολουθεί το σκάνδαλο Πάτση, ενώ έπονται ανεργία, ελληνοτουρκικά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 61,1% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για τη συμβολή που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η ακρίβεια είναι το βασικότερο θέμα που απασχολεί τους πολίτες ενώ με η πλειοψηφία θεωρεί ότι το μέτρο του καλαθιού του νοικοκυριού δεν θα βοηθήσει αισθητά στην αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών

Παράλληλα, η υπόθεση Πάτση φαίνεται να έχει δημιουργήσει φθορά στην κυβέρνηση καθώς οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα ενώ το 65,6% θεωρεί ότι η ΝΔ γνώριζε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην βουλευτή της.

0E0BEA54 812D 4A77 B315 6CCB191B287C

Το ιλιγγιώδες ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, αφήνει ανοιχτό το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Με πληροφορίες απο το open και το ethnos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ