Σφυροκόπημα Παπαχελά σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καρεδάκι στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής, είναι ένα ακόμα καρφί στον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Παπαχελάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την διολίσθηση της χώρας σε μία εξαιρετικά σκοτεινή ατραπό, λόγω ακριβώς των ενεργειών του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος όχι μόνο παρακολουθούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση, καλύπτοντας προσεκτικά τα ίχνη του.

9B6B165D 6E2E 4B92 BFEC 9D8C54AA11C2
Η αναφορά Παπαχελά για τις υποκλοπές

Εδώ τίθεται ευθέως ζήτημα δημοκρατίας. Όταν οι ενέργειες ενός πρωθυπουργού εξελίσσονται σε απειλή για το ίδιο το πολίτευμα, τότε ο πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με την βαρύτερη δυνατή κατηγορία που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας εκλεγμένος πολιτικός. Είναι η κατηγορία την οποία προσπάθησε να καταλογίσει με διαρροές στον Νίκο Ανδρουλάκη και τώρα του γυρνάει μπούμερανγκ.

Δεν περιμέναμε φυσικά τις υποκλοπές για να διαπιστώσουμε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη με προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού, εξελίχθηκε σε ένα άκρως επικίνδυνο καθεστώς που έφερε τρομερά δεινά στην Ελλάδα. Λόγω της πρωτοφανούς ασυλίας που είχε εξασφαλίσει από τα ΜΜΕ με πακτωλό χρημάτων, μπορούσε να ληστεύει, να αφαιρεί ζωές, να παραδίδει εθνική κυριαρχία χωρίς να αντιμετωπίζει καμιά κριτική! Ένα φαινόμενο που συναντάται μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετώπισε την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στην νεότερη ιστορία της σε καιρό ειρήνης, τα διεφθαρμένα ΜΜΕ παρουσιάζουν τον Μητσοτάκη ως Μεσσία και Μωυσή. Την ώρα που η Ελλάδα παρουσιάζει την μεγαλύτερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην ΕΕ και μία από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Μητσοτάκης παρουσιαζόταν ως Τσώρτσιλ.

BF2DCAE6 6F53 4EF2 8E84 7C1117BC2E54
Η λίστα των παρακολουθήσεων που δημοσιεύει το αυριανό Documento

Την ώρα που η Ελλάδα αύξησε τον δανεισμό της στα μεγαλύτερα επίπεδα από την ίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους, ο Μητσοτάκης παρουσιαζόταν ως μέγιστος οικονομολόγος. Την ώρα που η Τουρκία για πρώτη φορά έπειτα από την εισβολή στην Κύπρο αμφισβήτησε ακόμα και την κυριαρχία της Ρόδου, της Καρπάθου έως και της Γαύδου, ο Μητσοτάκης παρουσιαζόταν ως Μεγαλέξανδρος.

Δεν ξέρουμε πόσες δεκαετίες θα χρειαστεί για να κλείσουν οι πληγές που αφήνει στο κορμί της πατρίδας το καθεστώς Μητσοτάκη. Όταν όμως ο Αλέξης Παπαχελάς που δεν είναι ούτε κομμουνιστής ούτε ακραίος κάνει λόγο ευθέως για πρόβλημα δημοκρατίας, η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ