Απαγόρευσαν στον Απόστολο Τζιτζικώστα την είσοδο στην Τουρκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας. Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα την είσοδο στην Τουρκία, χωρίς μάλιστα να αιτιολογήσουν τη στάση τους.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και μετέβη στη Σμύρνη με πλοίο από τη Θεσσαλονίκη, υπό αυτή την ιδιότητα προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών, ωστόσο οι τουρκικές αρχές δεν του επέτρεπαν την είσοδο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά από τουλάχιστον έξι ώρες… αναμονής ο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής.

Μέχρι στιγμής ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση για το εν λόγω περιστατικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην υπόθεση έχουν εμπλακεί πλέον τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό όργανο μετά την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο), όσο και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ