Ελληνικό το 31,6% του νηολογίου RMI

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντώνης Τσιμπλάκης απο την έντυπη έκδοση της naftemporiki.gr

Περίπου ένα στα τρία πλοία που έχουν επιλέξει τη σημαία των Marshall Islands (RMI) είναι ελληνικής διαχείρισης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία ο ελληνικών συμφερόντων στόλος που είναι εγγεγραμμένος στο International Registries (Marshall Islands) έχει συνολική χωρητικότητα 61,16 εκατ. gt, που αντιπροσωπεύει το 31,6% του συνόλου του στόλου του RMI. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 ο στόλος του RMI ανερχόταν σε 193,8 εκατομμύρια gt συνολικά.

Το γραφείο του Πειραιά είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, το οποίο διαχειρίζεται τις υπηρεσίες του νηολογίου. Ο Θεόφιλος Ξενακούδης, ο οποίος ηγείται του γραφείου του νηολογίου των Marshall Islands (RMI) στο μεγάλο λιμάνι της χώρας και πρόσφατα ανέλαβε τον ρόλο του Chief Commercial Officer, έχει δηλώσει στη «Ν»: «Το νηολόγιο επικεντρωνόταν πάντα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία 20 χρόνια σε όλους τους τομείς. Το νηολόγιο έχει επεκτείνει σημαντικά το δίκτυο των γραφείων του τις τελευταίες δύο δεκαετίες για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών του. Συνδυάζοντας τη διεθνή του εμβέλεια και τις συνεργασίες, το νηολόγιο μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα των τάσεων της ναυτιλίας στους πελάτες του, για να τους βοηθήσει να συμμορφωθούν έγκαιρα με την εφαρμογή των νέων κανονισμών. Επιπλέον, το νηολόγιο έχει επικεντρωθεί στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των παγκόσμιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Όλες αυτές οι προσπάθειες και πρωτοβουλίες συνετέλεσαν στην αύξηση του νηολογίου από 414 πλοία και 12 εκατ. gross tons (GT) τον Ιανουάριο του 2002 στα 5.100 πλοία και περίπου 191 εκατ. gross tons (GT) τον Ιανουάριο του 2022».

Το άνοιγμα στην Ασία

Η International Registries Inc. συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυό της σε όλη την Ασία και τον κόσμο. Με 11 γραφεία στην Άπω Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των Μπουσάν, Νταλιάν, Χονγκ Κονγκ, Ιμαμπάρι, Μανίλα, Qingdao, Σεούλ, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Ταϊπέι, Τόκιο και υποστήριξη από το Βανκούβερ και το Λονγκ Μπιτς, η IRI παρέχει ολοκληρωμένη διοικητική και τεχνική υποστήριξη σε όλη την Ασία.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 το 7,4% της χωρητικότητας ήταν ιαπωνικών συμφερόντων.

Η Ιαπωνία αναγνωρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές χώρες στον κόσμο. «Η μακροχρόνια παρουσία μας στην Ιαπωνία υποστηρίζει μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές ναυτιλιακές βιομηχανίες στον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος της IRI, Bill Gallagher. Επίσης το Χονγκ Κονγκ και η Μανίλα διαχειρίζονται σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής και πιστοποίησης των ναυτικών.

Αυτό το επίπεδο παραγωγής υποστηρίζεται από περισσότερους από 100 υπαλλήλους της IRI σε όλη την Άπω Ανατολή, οι οποίοι παρέχουν όχι μόνο πιστοποίηση ναυτικών, αλλά και τεχνική υποστήριξη και υποστήριξη λειτουργίας στόλου, καθώς και επιχειρηματική ανάπτυξη και υπηρεσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ