Κραυγή αγωνίας του πρωθυπουργού για υβριστικά δημοσιεύματα εναντίον του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορά σε υβριστικές επιθέσεις στο πρόσωπο του, απο πρωτοσελιδα εφημεριδων, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτακης στη συνεντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολαου:

*Νίκος Χατζηνικολάου:* Σας το λέω γιατί κατηγορούνται και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και η κυβέρνησή σας, ότι είμαστε στη θέση 108.

*Κυριάκος Μητσοτάκης:* Όταν τα μέσα είναι πραγματικά ανεξάρτητα κι όχι όταν αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση ή την άποψη της στιγμής του ιδιοκτήτη τους. Αυτό δεν είναι ελεύθερη δημοσιογραφία, κ. Χατζηνικολάου. Και είστε δημοσιογράφος και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά.

Ο δημοσιογράφος έχει την άποψή του, είναι ταγμένος, μπορεί να είναι φιλικά διακείμενος προς την κυβέρνηση, μπορεί να είναι αρνητικά διακείμενος προς την κυβέρνηση, δόξα τω Θεώ έχουμε πολυφωνία στη χώρα μας. Και επιτέλους να πούμε και κάτι για την περιβόητη λίστα; Είστε δημοσιογράφος, έμπειρος πολλά χρόνια. Σε αυτή τη χώρα ο καθένας γράφει…

*Νίκος Χατζηνικολάου:* Για τη «λίστα Πέτσα» λέτε;

*Κυριάκος Μητσοτάκης:* Όχι, για τη λίστα των Reporters United που μας φέρνουν στην 108η θέση.

*Νίκος Χατζηνικολάου:* Στην ελευθερία του Τύπου.

*Κυριάκος Μητσοτάκης:* Είμαστε σοβαροί; Στη χώρα όπου ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και δημοσιεύει ό,τι θέλει, στη χώρα που άμα δείτε τα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου Τύπου τα πιο πολλά είναι σκληρά επικριτικά προς την κυβέρνηση και προς εμένα, συζητάμε πραγματικά για ελευθερία του Τύπου;

Θα σας έλεγα ότι μάλλον το ανάποδο πρόβλημα έχουμε, με την έννοια ότι υπάρχουν εφημερίδες -ο Θεός να τις κάνει εφημερίδες- οι οποίες συνιστούν ουσιαστικά ένα δημοσιογραφικό οχετό, οι οποίες ανοιχτά εμένα με έχουν κατηγορήσει ότι είμαι παιδεραστής, υιοθετώντας βέβαια μία τάση του διαδικτύου η οποία κι αυτή είναι πολιτικά υποκινούμενη, απέναντι στις οποίες και στην οποία εφημερίδα ουσιαστικά είμαι απροστάτευτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ