Φόβοι για ανατροπή της πολιτικής της Βρετανίας έναντι της Ουκρανίας λόγω της οικονομικής κρίσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαύρη τρύπα στα οικονομικά και μαύρες δημοσκοπήσεις για το κυβερνών κόμμα μπορεί να φέρουν ανατροπές στο γεωπολιτικό σκηνικό.

Ο Rishi Sunak σκοπεύει να μειώσει σημαντικά τη βοήθεια προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες και την ίδια την Ουκρανία σε συνθήκες δημοσιονομικού ελλείμματος, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο Σουνάκ και ο υπουργός Οικονομικών ανακάλυψαν μια «μαύρη τρύπα» 50 δισεκατομμυρίων λιρών στο βρετανικό ταμείο, την οποία «προσπαθούν απεγνωσμένα να γεμίσουν».

Σε αυτό το πλαίσιο προφανώς εντάσσεται η προσπάθεια του Μπάιντεν να πείσει τον Ζελένσκι ώστε ο τελευταίος να εμφανίζεται δεκτικός σε διπλωματικές πρωτοβουλίες για την λήξη του πολέμου, βλέποντας πλέον ξεκάθαρα ότι οι χώρες της Δύσης που έχουν ταχθεί στο πλευρό της Ουκρανίας, αντιμετωπίζουν πλέον τεράστια προβλήματα λόγω των συνεχών ανατιμήσεων και της ενεργειακής κρίσης.

Φαίνεται πλέον νομοτελειακό το τέλος των κυβερνήσεων που θα συνεχίσουν να στέλνουν λεφτά στην Ουκρανία, χωρίς παράλληλα να στηρίζουμε τις κοινωνίες και τις εθνικές τους οικονομίες έναντι των αποτελεσμάτων των κυρώσεων. Ειδικά για τη Βρετανία, μπορεί μέχρι στιγμής να αλλάζει πρωθυπουργούς σαν τα πουκάμισα, κάποια στιγμή όμως θα έρθουν οι επιλογές και οι δημοσκοπήσεις είναι ολέθριες για το κυβερνών κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ