Ο Καντίροφ επιβεβαιώνει την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στην Χερσώνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μήνυμα του, ο Καντίροφ όχι μόνο επιβεβαιώνει την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από θέσεις στην Χερσώνα, αλλά την αιτιολογεί. Γράφει συγκεκριμένα:

Η Χερσώνα είναι μια πολύ δύσκολη περιοχή χωρίς τη δυνατότητα σταθερής τακτικής προμήθειας πυρομαχικών και σχηματισμού ενός ισχυρού, αξιόπιστου μετώπου άμυνας. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ο (Ρώσος) στρατηγός ενήργησε σοφά και διορατικά – εκκένωσε τον άμαχο πληθυσμό και διέταξε μια ανασυγκρότηση.

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την «παράδοση» της Χερσώνας. «Παράδοση» μαζί με τους αγωνιστές. Ο Surovikin προστατεύει τον στρατιώτη και παίρνει μια πιο πλεονεκτική στρατηγική θέση – βολική και ασφαλή. Όλοι γνώριζαν από τις πρώτες κιόλας μέρες της ειδικής επιχείρησης ότι η Χερσώνα ήταν μια δύσκολη περιοχή για μάχη.

Οι στρατιώτες των μονάδων μου ανέφεραν επίσης ότι ήταν πολύ δύσκολο να πολεμήσουν σε αυτήν την περιοχή. Ναι, μπορεί να διατηρηθεί, είναι δυνατό να οργανωθεί τουλάχιστον κάποια προμήθεια πυρομαχικών, αλλά το κόστος θα είναι πολλές ανθρώπινες ζωές.
Πιστεύω ότι ο Σουροβίκιν ενήργησε σαν πραγματικός στρατηγός, χωρίς να φοβάται την κριτική. Ευχαριστώ, Vladimirovich, που φροντίζεις τα παιδιά! Και δεν θα σταματήσουμε να χτυπάμε τον εχθρό και δεν θα κουραστούμε.

Καντίροφ

Να σημειωθεί ότι στην Ρωσία ασκείται σφοδρή κριτική για αυτή την απόφαση, προφανώς εκεί αποσκοπεί η παρέμβαση του Τσετσένου ηγέτη. Προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ