Σούζα ο Σολτς στους βιομηχάνους που τον έστειλαν να τα βρει με τον Σι Τζινπίνγκ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γερμανικές μεγάλες επιχειρήσεις προέτρεψαν τον Καγκελάριο Σολτς να μην επιδεινώσει τις σχέσεις με την Κίνα και αυτός φυσικά υπάκουσε.

Διοικητές οκτώ κορυφαίων γερμανικών εταιρειών προειδοποίησαν την Γερμανική κυβέρνηση για τον κίνδυνο που επιφέρει τυχόν περιπλοκή των σχέσεων με την Κίνα με άρθρο τους στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Το άρθρο – κόλαφο συνέταξαν οι επικεφαλής του ομίλου Siemens, η χημική εταιρεία BASF, η τεχνολογική εταιρεία Bosch, ο προμηθευτής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Schaeffler και οι διαχειριστές του λιμένα του Αμβούργου.

«Στην τρέχουσα δημόσια συζήτηση βλέπουμε μια σχεδόν αποκλειστική έμφαση στη συστημική αντιπαλότητα, τόσο στα λόγια όσο και στα συγκεκριμένα μέτρα», σημειώνουν οι επιχειρηματίες.

Οι συντάκτες του άρθρου υπενθύμισαν επίσης ότι η παρουσία γερμανικών εταιρειών στην Κίνα είναι «σημαντική για την οικονομική ισχύ της Γερμανίας» και τους επιτρέπει να έχουν επιτυχία σε άλλες αγορές, παρέχοντας στους Γερμανούς θέσεις εργασίας.

Η συγκεκριμένη ηχηρή και πρωτοφανής παρέμβαση ήταν μια έμπρακτη αντίδραση στη δεδηλωμένη πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να «μειώσουν την εξάρτηση από την Κίνας» προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη των «λάθους» που έγιναν στις σχέσεις με τη Ρωσία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ