Λεηλάτησαν το αρχοντικό σπίτι του Ακη Τσοχατζόπουλου κάτω απο την Ακροπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξήλωσαν μέχρι και τα πατώματα για να βρουν στοιχεία και κρυμμένα μυστικά. Εικόνες απόλυτης λεηλασίας επικρατούν στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό», το σπίτι, το οποίο έχει δημευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, είναι μεζονέτα 3 επιπέδων, με εμβαδόν 200 τ.μ. ανά όροφο και συνολικό εμβαδόν 600 τετραγωνικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η οικογένεια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ έχασε την κυριότητα του ακινήτου, ωστόσο διατηρεί τα κλειδιά έως ότου αξιοποιηθεί από το Δημόσιο. Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου δεν θέλει να μένει πλέον στο συγκεκριμένο σπίτι γι αυτό και έχει μετακομίσει σε ένα μικρότερο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ίδια, το σπίτι έχει λεηλατηθεί, λείπουν ακριβά έπιπλα, ενώ έχουν ξηλωθεί μέχρι και τα πατώματα.

«Την 1η Δεκεμβρίου δημοσιεύεται η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό και θα έχει εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο» ανέφερε ο δικηγόρος κ. κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε: «ο Άκης κατάφερε να ανακτήσει μέρος του αρχείου του, μετά από την αποφυλάκιση του. Προφανώς κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται, θεώρησαν ότι στο σπίτι θα υπήρχαν στοιχεία και μπήκαν στο σπίτι και το λεηλάτησαν, ξήλωσαν μέχρι και τα πατώματα εκεί που είχε το γραφείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

«Το σημαντικότερο είναι πως δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Αυτοί που έχουν κλειδιά είναι γνωστοί και αυτοί είναι οι πρώτοι ύποπτοι» ανέφερε και σημείωσε ότι «υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, με κλοπές αντικειμένων, αλλά το βασικό είναι πως δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία από το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ