Τεράστια κυβερνοεπιθεση δέχτηκαν τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για πάνω από 48 ώρες ήταν μπλοκαρισμένο το TAXISnet, καθώς τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δέχτηκαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής μια από τις πιο μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές ήταν πρωτοφανή επίθεση τύπου DDoS, που προήλθε από την Ολλανδία και οι χάκερς επιχείρησαν να «ρίξουν» ή να διακόψουν τελείως τη λειτουργία περίπου 800 ιστοτόπων του Δημοσίου.

Ανάμεσα στα προβλήματα που προκλήθηκαν ήταν να βγει εκτός και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με τους γιατρούς να συνταγογραφούν χειρόγραφα το Σαββατοκύριακο σε επείγοντα περιστατικά και τα εφημερεύοντα φαρμακεία να μην μπορούν να εκτελέσουν τις επείγουσες συνταγές!

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια μιας κυβερνοεπίθεσης, υπάρχει πιθανότητα οι εισβολείς να διεισδύσουν στη βάση δεδομένων των προσβαλλόμενων συστημάτων, αποκτώντας πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Της επίθεσης επελήφθη η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, με τους τεχνικούς να κάνουν αγώνα δρόμου ως το βράδυ της Κυριακής, για να ανατάξουν τους ιστοτόπους με τη βοήθεια των τεχνικών του ΟΤΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ