Γιώργος Βενετσάνος: Η Ελλάδα συμπαραστέκεται στην «αδελφή» Ουκρανία, στην αδελφή Κύπρο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Η Ελλάδα συμπαραστέκεται πλήρως στην «αδελφή» Ουκρανία αποστέλλοντας βαρύτατο οπλισμό σε μια χώρα, που σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα γεννιούνται κάποια ερωτηματικά κατά πόσο μας έχει στηρίξει. Βεβαίως όμως και δεν είναι λάθος η βοήθεια σε μια χώρα που δέχτηκε απρόκλητη επίθεση και αυτό γιατί η Ρωσία αν το ήθελε είχε λόγο κοινής συμβίωσης επί δεκαετίες πάρα πολλούς τρόπους να πείσει ή ακόμη και να πίεση τους Ουκρανούς, προτίμησε τον χειρότερο από όλους, αλλά αυτά που γίνονται σήμερα θα τα κρίνει η ιστορία.

Όσο για τον ελληνικό οπλισμό που στάλθηκε είναι μέγα λάθος, (εξαιρώ την κυκλική ανταλλαγή των θωρακισμένων μεταφοράς οπλιτών) όπως και να το κάνουμε δεν στέλνεις οπλισμό την στιγμή που η ίδια σου η χώρα απειλείται με πόλεμο. Έπρεπε όμως να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να βοηθήσουμε. Σωστά, ως δύναμη ειρήνης που είσαι, δεν στέλνεις πολεμοφόδια, αλλά υγειονομικό υλικό, τρόφιμα, στρατιωτικά νοσοκομεία, εξοπλισμό χειρουργείων, ρουχισμό και οτιδήποτε άλλο απαιτεί μια ανθρωπιστική βοήθεια και ως εκεί.

Τώρα αν κάπου θέλαμε να στείλουμε οπλισμό, το μόνο μέρος που πραγματικά δικαιούμαστε να το κάνουμε είναι στο μαλακό υπογάστριο του ελληνισμού την Κύπρο, που εδάφη της παραμένουν ακόμη κατεχόμενα από την Τουρκία. Εκεί μάλιστα, να πάει ότι στρατιωτικός εξοπλισμός είναι απαραίτητος και εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα προς την ελληνική ηγεσία. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν την ενίσχυση του κατοχικού στρατεύματος που ανέρχεται πλέον στους 75.000 στρατιώτες, παράλληλα εφοδιάζουν το ψευδοκράτος των κατεχόμενων με drones, τανκς, βαρύ πυροβολικό κ.ά. ενώ οι πληροφορίες που έρχονται από το δοκιμαζόμενο νησί μας λένε ότι πρόσφατος κατέπλευσαν από την Τουρκία τρεις μοίρες καταδρομών, αλήθεια μήπως σκοπεύουν να καταλάβουν όλο το νησί αλλιώς γιατί τέτοιες προετοιμασίες;

Η Κύπρος όμως δεν είναι μόνη της, στα χαρτιά τουλάχιστον έχει μια μητέρα πατρίδα, αυτή τι κάνει για να ενισχύσει την άμυνα του νησιού, δημιουργώντας τέτοια αποτροπή που να μην τολμήσουν να βαδίσουν οι εξ ανατολών ούτε εκατοστό, αλλά και αν το επιχειρήσουν να είναι τέτοιες οι απώλειες τους, που να τους κάνει να ξανασκεφθούν τα όποια άνομα σχέδια τους.

Όπως είπαμε λοιπόν η Ελλάδα σήμερα συμπαραστέκεται πλήρως στην «αδελφή» Ουκρανία αποστέλλοντας βαρύτατο οπλισμό, ως Έλληνες περιμένουμε να κάνει ακριβώς το ίδιο και για τα αδέλφια μας της Κύπρου, που έχουν κατεχόμενα εδάφη από την Τουρκία με το ίδιο ακριβώς σκεφτικό, που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία. Σε αντίθετη περίπτωση ας μας πουν οι κρατούντες ξεκάθαρα, ότι δεν θεωρούν την Κύπρο τμήμα του ελληνισμού το οποίο πρέπει να προστατευθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ