Κρίση πανικού στο Μαξίμου για τον Καραμανλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμήχανοι και «παγωμένοι» είναι οι βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ώρα που βλέπουν τον Κυριάκο να επιχειρεί να πείσει ότι το κόμμα είναι ενωμένο, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, με το μισό υπουργικό συμβούλιο να διαπιστώνει ότι βρίσκεται σε λίστες υποκλοπών.

Χωρίς να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική, ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή άμυνα, ξεδιπλώνοντας μια νέα στρατηγική, με την οποία προσπαθεί να εμφανιστεί ως θύμα εξωθεσμικών κέντρων που παρακολουθούν τα στελέχη, την ώρα που σκοτεινά συμφέροντα προσπαθούν να τον ρίξουν. Κι ενώ όσοι τα ακούν όλα αυτά κρατιούνται να μην ξεσπάσουν στα γέλια, ο Μητσοτάκης επιμένει στην προσπάθεια να παρουσιάσει συγκροτημένο το εσωτερικό της ΝΔ, λίγο πριν τις εκλογές.

Ο Κυριάκος «τρέμει» την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έστειλε ηχηρό μήνυμα με την απουσία του από την ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι απόντες ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Γνωρίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής είναι έντονα δυσαρεστημένος με τις πρακτικές του, ο Μητσοτάκης επιστράτευσε τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, σύμφωνα με την Καθημερινή, ζήτησε να συναντήσει τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του, στην Παναγή Κυριακού.

Μετά από την ομιλία του Καραμανλή στα Ανώγεια, όπου ο ίδιος μίλησε για ευθύνες της κυβέρνησης στο σκάνδαλο των υποκλοπών και λίγο πριν την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη στην Λάρισα όπου θα παρευρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός, φαίνεται ότι η αγωνία στο Μαξίμου έχει χτυπήσει κόκκινο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να προσπάθησε να πείσει τον κ. Καραμανλή να βρεθεί και πάλι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μητσοτάκης φοβάται το ενδεχόμενο ο κ. Καραμανλής να μην είναι υποψήφιος, γεγονός που θα σημαίνει την ολοφάνερη διαμάχη με τους καραμανλικούς.

Νέα εμφάνιση του Καραμανλή στην παρουσίαση βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής θα δώσει το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Διευθυντή της εφηµερίδας Εστία Μανώλη Κοττάκη «ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ»
την Κυριακή 20 Νοεµβρίου 2022, στις 11:30 π.µ., στο ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL (Λεωφ. Φαρσάλων 182, Λάρισα).

Θα μιλήσουν ο Γεώργιος Κ. Φίλης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ο Γιάννης Τριάντης, Δηµοσιογράφος και ο Συγγραφέας, Μανώλης Κοττάκης. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός θα απευθύνει χαιρετισµό, και ο Πρόεδρος της Λαρισαϊκής Λέσχης, Αντιπτέραρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος θα συντονίσει την παρουσίαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ