Θερμό επεισόδιο με Δένδια στη Λιβύη: Ακύρωσε την προσγείωση στην Τρίπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπουργός εξωτερικών της παράνομης κυβέρνησης της Λιβύης, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απαίτηση Δένδια και να μην παρευρίσκεται στο αεροδρόμιο. Μόλις ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας ενημερώθηκε ότι η ΥΠΕΞ της ψευδοκυβέρνησης παρά την απαίτηση του, έχει προσέλθει στο αεροδρόμιο και τον περιμένει, διέταξε το πλήρωμα να μην προσγειώσει το αεροσκάφος στην Τρίπολη!

Εμπλοκή με την επίσκεψη Δένδια στη Λιβύη όπου μετέβη για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της χώρας, όπως αποκαλύπτει ο Δήμος Βερύκιος στο iEidiseis.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγή της Λιβύης το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος που τον μετέφερε, ενώ έφτασε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης δεν προσγειώθηκε με εντολή του έλληνα υπουργού Εξωτερικών μόλις πληροφορήθηκε ότι στο αεροδρόμιο τον περίμενε να τον υποδεχτεί η ΥΠΕΞ της Λιβύης.

Ως γνωστό η Αθήνα δεν αναγνωρίζει την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύηςπου είναι αυτή που πρόσφατα υπέγραψε το σύμφωνο συνεργασία με την Τουρκία.

Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν το υπουργικό αεροσκάφος κατευθυνθεί στη Βεγγάζη για να συναντηθεί ο κ Δένδιας με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας ζήτησε να γίνει αυτό μέσω του FIR Mάλτας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ