Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Με πρόσχημα το Μουντιάλ έκοψαν τους Ράδιο Αρβύλα – Ψήνουν αρνιά στο Μαξίμου με εντολή Μητσοτακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελος και οι ράδιο Αρβύλα. Μόλις τωρα ανακοίνωσε ο Αντώνης Κανακης πως η εκπομπή σταματά λόγω Μουντιάλ και θα επανέλθουν κάποια στιγμή το 2023.

Η τελευταία σατιρική εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης σταματά εντελώς ξαφνικά με πρόσχημα το Μουντιάλ παρολο που ένα μεγαλο κομματι του θα μεταδωδει απο το νεο συνδρομητικό καναλι του ΑΝΤ1.

Το Καταραμένο Μουντιάλ: Χιλιάδες εργάτες νεκροί, χιλιάδες Τούρκοι αστυνομικοί!

Στο Κατάρ θα ταξιδέψουν 3.000 αστυνομικοί, άλλοι 100 αστυνομικοί «ειδικών επιχειρήσεων» και ακόμη 50 ειδικοί εξουδετέρωσης βομβών, μαζί και 80 σκύλους-ανιχνευτές από την Τουρκία, προκειμένου να βοηθήσουν στην ασφάλεια των σταδίων και των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Μουντιάλ, του πρώτου χειμερινού στην ιστορία.

Όπως ανακοίνωσε πηγή του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ των δύο χωρών υπεγράφη σχετικό πρωτόκολλο, όπου, μεταξύ άλλων, ορίζεται πως οι αστυνομικοί που στέλνει η Άγκυρα θα τελούν υπό τουρκική διοίκηση. «Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, η τουρκική αστυνομία θα λάβει εντολές μόνο από τους Τούρκους ανωτέρους της, που υπηρετούν προσωρινά στο Κατάρ» ανέφερε η τουρκική πηγή, προσθέτοντας ότι «η πλευρά του Κατάρ δεν θα μπορέσει να δώσει απευθείας εντολές στην τουρκική αστυνομία. Όλα τα έξοδα του προσωπικού που θα αναπτυχθεί θα καλυφθούν από το κράτος του Κατάρ».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συμφωνία αναφέρει ότι η Τουρκία θα στείλει, επίσης, ανώτερο προσωπικό για να ηγηθεί των αστυνομικών ομάδων και «έναν αριθμό προσωπικού για συντονισμό», καθώς και έναν «γενικό συντονιστή». Οι Τούρκοι αστυνομικοί που θα πάνε στο Κατάρ διδάσκονται αγγλικά και καθοδηγούνται για το τι να περιμένουν όταν φτάσουν στο κράτος του Κόλπου, ανέφερε, επίσης, η ίδια πηγή, επισημαίνοντας πως, συν τοις άλλοις, σχεδόν 800 αστυνομικοί από το Κατάρ έχουν εκπαιδευθεί από την Τουρκία σε θέματα που εκτείνονται από την «αθλητική ασφάλεια», έως την «παρέμβαση σε κοινωνικές εκδηλώσεις».

Η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Με πληθυσμό λιγότερο από τρία εκατομμύρια κατοίκους, εκ των οποίων μόλις οι 380.000 είναι υπήκοοι του Κατάρ, το μικρό αλλά πλούσιο κράτος του Κόλπου αντιμετωπίζει έλλειψη αστυνομικών, ενώ προετοιμάζεται για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά (20/11 – 18/12), αναμένοντας 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες – φιλάθλους. Η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, αποτελεί, παράλληλα και το μικρότερο έθνος που θα το έχει διοργανώσει, ενώ δεν διαθέτει προηγούμενη εμπειρία να φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις τέτοιας κλίμακας.

Η Τουρκία, η οποία έχει στρατιωτική βάση στο Κατάρ, βρέθηκε στο πλευρό του συμμάχου της, όταν η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μποϊκόταραν την Ντόχα το 2017, διακόπτοντας όλες τις διπλωματικές και συγκοινωνιακές συνδέσεις με τη γείτονά τους, σε μια διαμάχη για τους ισχυρισμούς ότι υποστήριζε την τρομοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ