Σάλος με τους Ρομπεν των Φτωχών της Πάτρας, τα παλικάρια που μοίρασαν τρόφιμα που άρπαξαν απο σουπερ μαρκετ σε λαϊκή αγορά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Viral εχει γίνει η είδηση για τους περιβόητους Ρομπεν των φτωχών της Πάτρας που χθες εισέβαλαν σε γνωστό σουπερ μαρκετ της Πάτρας και αφού γέμισαν αρκετά καρότσια με ειδη πρώτης ανάγκης τα πήγαν και τα μοίρασαν σε κοντινή λαϊκή αγορά.

Mια οικονομική κρίση που μαστίζει έναν ολόκληρο λαό κάνει πλήρως διακριτούς τους δύο κόσμους των σύγχρονων κοινωνιών, δηλαδή αυτών που έχουν και αυτών που δεν έχουν, αυτών που μπορούν να αντεπεξέλθουν και αυτών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

B7B92F27 048D 44AA AA83 B74330B3529D

Κάθε κρίση όμως, πέρα από αυτούς που πλουτίζουν και αυτούς που παλεύουν για να αντεπεξέλθουν, φέρνει στο προσκήνιο και τους δικούς της Ρομπέν των… φτωχών, που βγαίνουν στην παρανομία κλέβοντας τρόφιμα και προϊόντα για να τα μοιράσουν σε αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Μια τέτοια ιστορία εκτυλίχτηκε χθες το πρωί στην Πάτρα, όπου ένα σούπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Κεφαλληνίας, μπήκε στο στόχαστρο ομάδας είκοσι ατόμων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα άτομα αυτά μπήκαν στο σούπερ μάρκετ, αφαίρεσαν προϊόντα από ράφια του καταστήματος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας.

Οπως μεταδίδει το tempo24.news, τα προϊόντα που αφαίρεσαν από το σούπερ μάρκετ τα μοίρασαν σε ανθρώπους που βρίσκονταν στη λαϊκή. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην Πάτ τρα για τον εντοπισμό και τη σύλ- ληψη των ατόμων αυτών.
Οσο και αν κάποιοι επιχειρούν να παρουσιάσουν το συγκε- κριμένο περιστατικό ως ένα στοι- χείο του αστυνομικού ρεπορτάζ, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και γρήγορα θα τους διαψεύσει.

Η φτώχεια, στην οποία καταδικάζουν ορισμένοι τον λαό, παράγει πείνα, η πείνα απόγνωση και η απόγνωση… στροφή στα άκρα.

Το σούπερ μάρκετ μετά την… αφαίμαξη

Οι εικόνες με αντικλεπτικά πάνω στα τρόφιμα δεν είναι για πανηγύρια σαν αυτά που έκανε χθες ο Αδωνις, είναι εικόνα ντροπής και εικόνα ανησυχίας, γιατί δείχνει πως ο κοινωνικός ιστός ακόμα μία φορά κινδυνεύει να διαρρηχθεί. Και όσο η Πολιτεία κάνει πως δεν βλέπει τόσο αυτόκλητοι σωτήρες θα εμφανίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ