Νεα παρέμβαση του Πάτερ Αντώνιου πριν λίγο – Όλα όσα ειπε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε νέες δηλώσεις προέβη πριν από λίγη ώρα ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, ιδρυτής της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», όπου, μεταξύ άλλων, υποστήριξε κατηγορηματικά πως όσα καταγγέλλονται τις τελευταίες ώρες δεν αποτελούν παρά «ανυπόστατα ψεύδη».

Ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος νωρίτερα σήμερα μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και στην Κατερίνα Καινούργιου, έχοντας στο πλευρό του αυτή τη φορά την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργσντή, μίλησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, όπου, απαντώντας στην ερώτηση για το τι γνωρίζει αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών σε δομές της οργάνωσης, σχολίασε πως «πραγματικά είμαστε λυπημένοι και στεναχωρημένοι για αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και σας πληροφορώ ότι όλα όσα καταγγέλλουν είναι ανυπόστατα ψεύδη», τονίζοντας πως είναι «θυμωμένος και αγανακτισμένος».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο φάκελος της υπόθεσης επιστρέφει στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με την έρευνα να διεξάγεται, πλέον, από την Εισαγγελία Ανηλίκων, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν δυο καταθέσεις για σεξουαλική κακοποίηση στις δομές της οργάνωσης. Ο πατέρας Αντώνιος, σε ερώτηση για το αν πηγαίνει κάπου το μυαλό του, αναφορικά με το «κορυφαίο πρόσωπο» της «Κιβωτού» που κατηγορεί ο 18χρονος για σεξουαλική κακοποίηση, απάντησε: «Όχι δεν πάει ο νους μας κάπου. Τα παιδιά έχουν κανονικά τα προγράμματά τους με όλους τους παιδαγωγούς και όλο τον κόσμο που τα εξυπηρετεί. Από τους κοινωνικούς λειτουργούς μέχρι τους πάντες».

Στη συνέχεια, τόνισε πως δεν γίνεται για ένα έργο 25 χρόνων ο καθένας να μιλάει λες και όσα καταγγέλλονται είναι τετελεσμένα γεγονότα και ότι συμβαίνουν χωρίς να έχουν αποδείξεις, ενώ ζήτησε από όλους να δείξουν σεβασμό, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που διαβιούν αυτή τη στιγμή στην «Κιβωτό», «ένα σπίτι – πρότυπο».

Ερωτηθείς, κατόπιν, για τις δηλώσεις του ότι τα παιδιά δεν μπορούν να τους συγχωρήσουν για το ότι πήραν τη θέση των πραγματικών γονιών τους, ο πατέρας Αντώνιος σχολίασε πως ο ίδιος είναι ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία, που μοναδικός του στόχος είναι «η θεραπεία του τραύματος» και πως όσοι καταφέρονται αρνητικά για την «Κιβωτό» είναι άνθρωποι χωρίς εμπειρία. «Έχουμε δώσει την ψυχή μας, ζούμε μέσα στο έργο και αυτό που θέλω πάντα είναι να έχω τη δική μου ενημέρωση, επαφή και γνώμη για όσα συμβαίνουν γύρω μου», υπογράμμισε.

Μάλιστα, ο πατέρας Αντώνιος τόνισε ότι απορεί πώς κανένα από τα παιδιά δεν απευθύνθηκε σε αυτόν για όσα -καταγγέλλει ότι- συμβαίνουν, παρά το γεγονός πως ίδιος έχει «πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά». «Προσπαθούμε με αγάπη, στοργή και καλοσύνη να μην έχουν παραβατικές συμπεριφορές… Έχω δώσει τη ζωή μου, ό,τι έχω και δεν έχω για αυτά τα παιδιά. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος».

«Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό είναι μια επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε» συμπλήρωσε. «Να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή τη θέση», ευχήθηκε κατόπιν.

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα, η οποία είναι πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου», εξέφρασε επίσης την αγανάκτηση της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πιστεύει πως ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και πως «τα παιδιά αυτά που έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότατα να είναι υποκινούμενα από κάποιους…». «Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού», είπε. «Όλα αυτά που βγαίνουν είναι ανυπόστατα», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι κάποια παιδιά πιθανόν και να τους «εκδικούνται», λόγω του ότι δεν τούς επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην «Κιβωτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ