Η ακριβεια πνιγεί τους πολίτες και οι Υποκλοπές πνίγουν το Μαξίμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα βάζει τα θεμέλια για απρόβλεπτες καταστάσεις που κρύβεται κάτω από την κορυφή του παγόβουνου της εξίσου ζοφερής πολιτικής κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται με τις υποκλοπές.

Εφιαλτικά τα στοιχεία των επιδόσεων της πραγματικής οικονομίας

Σύμφωνα με τος καταγραφές του συστήματος Εργάνη, τον Οκτώβριο χάθηκαν 115.856 θέσεις εργασίας! Αντίστοιχα, στον τ. ΟΑΕΔ προστέθηκαν ακόμα 52.699 άνεργοι μέσα σε ένα μήνα, ανεβάζοντας το σύνολο στους 942.164.

Στοιχεία που φυσικά πέρασαν απαρατήρητα μέσα στον ορυμαγδό των υποκλοπών και της «Κιβωτού» η οποία πλέον λαμβάνει τέτοια προβολής, που έχει επισκιάσει όλα τα ανωτέρω. Ένα θέμα που για την κυβέρνηση εξελίσσεται σε κιβωτό της σωτηρίας προς το θέμα της επικοινωνίας.

Μέχρι και η Δόμνα Μιχαηλίδου που θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, καθώς φέρει την κυρία πολιτική ευθύνη για τα τεκταινόμενα στην ΜΚΟ, εμφανίζεται νυχθημερόν στα κανάλια παριστάνοντας την επιτυχημένη υφυπουργό που πρόκειται να βάλει τάξη. Λες και προσγειώθηκε χθες από άλλον πλανήτη…

Η οικονομική τραγωδία έχει και συνέχεια

Σύμφωνα με τον πραγματικό δείκτη καταγραφής των ανατιμήσεων, από την επιστημονική μελέτη της ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2021-Σεπτεμβρίου 2022 παρουσίασε αύξηση 30,9% έναντι της αντίστοιχης περιόδου 2020-2021 που ήταν μόλις 9,7% όπως αποκαλύπτει ο Γιάννης Ρουμπάνης στην Ναυτεμπορική.

Είναι το στοιχείο που δείχνει την πραγματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, με απλά λόγια πόσο έχουν χάσει οι Έλληνες από το εισόδημα τους, λόγω της ακρίβειας. Και το ποσοστό είναι ιλιγγιώδες! Διότι ο συγκεκριμένος δείκτης δεν μετράει την τιμή του χαβιαριού, ή το κόστος μίσθωσης ελικοπτέρου και την διακύμανση της τιμής κατασκευής μιας θαλαμηγού. Αποτυπώνει τις ανατιμήσεις στους δείκτες των βασικών προϊόντων διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιμέρους αυξήσεις λοιπόν που εκτινάσσουν τον γενικό δείκτη σε αυτά τα επίπεδα είναι:

Στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου κλπ στο 360,5%
Στην παραγωγή προϊόντων διύλισης πετρελαίου και παραγωγή οπτάνθρακα (κοινώς κοκ) στο 53,5%.
Στην παραγωγή τροφίμων 18,2%.
Στη βιομηχανία ξύλου 17,7%.
Στη βιομηχανία χαρτιού 16,5%.
Αυτή η σύγχρονη οικονομική τραγωδία εξελίσσεται σε κοινωνική λαίλαπα την οποία αποτυπώνει περίτρανα η νέα έκρηξη στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ κατά το τελευταίο εννεάμηνο σκαρφάλωσε στα 6.282 δισ. ευρώ από τα 4.159 δισ.ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ήτοι σημείωσε αύξηση κατά 51%. Με απλά λόγια, πάνω από δύο δις ευρώ λείπουν από τα δημόσια ταμεία διότι πραγματικά τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Για να το πούμε πιο γλαφυρά. Με τα νέα όπλα είσπραξης που διαθέτει το Δημόσιο, υποχρεώνει τον πολίτη να εξοφλήσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις πριν από οτιδήποτε άλλο. Οι διαδικασίες των κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, ενοικίων κλπ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, καθιστούν σαφές ότι οι συγκεκριμένες οφειλές είναι το δείγμα πραγματικής αδυναμίας πληρωμών από τους επιχειρηματίες και τους πολίτες.

Όταν λοιπόν ο οφειλέτης φτάνεις στο σημείο να χρωστάει στο Δημόσιο, προηγουμένως έχει φεσώσει οποιονδήποτε άλλον μπορεί. Αυτός είναι και ο λόγος που το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων έχει «εκραγεί».

Έχουμε λοιπόν μία κοινωνία που δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει ακόμα και στις καθημερινές της υποχρεώσεις. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όμως εξακολουθούν να αναπαράγουν την χαλκευμένη εικόνα της πραγματικότητας, προκειμένου να προστατέψουν την κυβέρνηση. Αυτό καθιστά την κοινωνία που δεν μπορεί να πληρώσει, σε μία κοινωνία η οποία αρχίζει να βράζει, διότι το δράμα της δεν μπορεί καν να εισακουστεί.

Το τέλος αυτής της κατάστασης, ενδέχεται να είναι απρόβλεπτο, ανεξέλεγκτο και οδυνηρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ