Μουντιάλ: Σάλος με τις μπυρες στην Ντοχα – Έπεσαν σαν τα λιγούρια πάνω τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αγορά μπύρας έστω και για λίγες ώρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο κέντρο της Ντόχα που λέγεται «ζώνη φιλάθλων» προκάλεσε μαζική προσέλευση με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν από το συνωστισμό όσοι βρέθηκαν μέσα σε αυτήν.

Η αστυνομία έχασε τον έλεγχο. Θεωρητικά αυτοί οι χώροι υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Γιγαντοθόνες μεταδίδουν τους αγώνες, όσοι δεν έχουν εισιτήριο ή βρίσκονται σε άλλη πόλη απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα του γηπέδου, πίνουν την μπύρα τους, τρώνε τα χοτ ντοκ των χορηγών και τραγουδούν.

Στην Ντόχα όμως δεν ήταν η ατμόσφαιρα του γηπέδου που οδήγησε εκεί το πλήθος, αλλά η διάθεση μπύρας, έστω και για περιορισμένο χρόνο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα στριμώχτηκαν και αχρήστευσαν τον αστυνομικό κλοιό.

Λίγο πριν τη σέντρα του εναρκτήριου αγώνα του Κατάρ με τον Ισημερινόι είχε ήδη δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

«Είναι πολύ επικίνδυνο. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν», προειδοποίησε ένας Ιρακινός πολίτης που μίλησε σε Μεξικάνο δημοσιογράφο που βρισκόταν εκεί για ρεπορτάζ.Ο Ιρανός εργάζεται στην Ντόχα και ήθελε να παρακολουθήσει τον αγώνα που γινόταν στην πόλη Αλ Κορ, 35 χλμ. μακριά. «Υπήρχαν γέροι και γυναίκες. Δεν μπορείς να διαχειριστείς ένα πλήθος έτσι. Ευτυχώς είμαι ψηλός για να μπορώ να αναπνεύσω, αλλά είδα μερικά παιδιά που δεν μπορούσαν. Ο κόσμος ζητούσε να τα σηκώσουν στα χέρια για να σωθούν.»

Ο ίδιος είπε ότι είδε γυναίκες έξω από το χώρο να κλαίνε και να ζητάνε τους επιτραπεί η είσοδος για να βεβαιωθούν ότι οι άντρες ή τα παιδιά τους είναι καλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ