Θρίαμβος του θρυλικού Νόβακ Τζόκοβιτς!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη ένας θρίαμβος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που κέρδισε τους τελικούς της ATP στο Τορίνο νικώντας τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ με 7-5, 6-3 στον αγώνα για τον τίτλο, σε μία ώρα και 32 λεπτά.

Μια ιστορική νίκη για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος έφτασε τις έξι επιτυχίες καριέρας στους ATP Finals και ισοφάρισε το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ.

«Το να περιμένεις επτά χρόνια για να πάρεις αυτή τη νίκη ξανά, το κάνει ακόμα πιο γλυκό. Έχω πει χίλιες φορές πόσο ασυνήθιστη ήταν αυτή η σεζόν, όλοι όσοι παρακολουθούν τένις το γνωρίζουν, και επομένως αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση», δήλωσε ο «Νόλε» μετά τη νίκη του στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε.

«Ανυπομονώ να κάνω δύο εβδομάδες διακοπές», συνέχισε ο Σέρβος πρωταθλητής. «Ήμουν σε ταραχή κάθε εβδομάδα του χρόνου, για να ξέρω αν μπορώ να παίξω ή όχι», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επιλογή του να μην να εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

«Προσπάθησα να είμαι πολύ επιθετικός και λειτούργησε τέλεια. Ήθελα τον έκτο τίτλο αυτών των τελικών εδώ και πολύ καιρό και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να τερματίσω τον αγώνα με άσο, γιατί σημαίνει ότι τον έκλεισα έκλεισα με στυλ».

Ο 35χρονος Τζόκοβιτς έγραψε Ιστορία, καθώς κατάκτησε τον τίτλο αήττητος και αφού χρειάστηκε να κάνει το… «5Χ5» μέσα στην εβδομάδα, νικώντας κατά σειρά τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον Αντρέι Ρούμπλεφ, τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, τον Τέιλορ Φριτς και στον τελικό τον Κάσπερ Ρουντ.

Ταυτόχρονα, έκανε δικό του το μεγαλύτερο prize money στην Ιστορία του τένις, αφού με τον τίτλο που κατάκτησε στο Τορίνο θα γίνει γίνει πλουσιότερος κατά 4.800.000 ευρώ, ποσό που ουδέποτε είχε δοθεί στο παρελθόν.

Αυτά όμως δεν ήταν τα μοναδικά ρεκόρ. Ο «Νόλε» έγινε ο μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής που κατακτά τον τίτλο στους ΑΤΡ Finals και μόλις ο δεύτερος στην Ιστορία της διοργάνωσης που αναδείχθηκε πρωταθλητής σε τρεις διαφορετικές πόλεις.

Την τελευταία φορά που είχε νικήσει στο ακροτελεύτιο παιχνίδι του τουρνουά ήταν το 2015, καθώς το 2016 είχε χάσει από τον Άντι Μάρεϊ και το 2018 από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ τα προηγούμενα τρία χρόνια η πορεία του σταματούσε στα ημιτελικά. Ο τίτλος στο Τορίνο ήταν ο 91ος της καριέρας του, στον 130ο τελικό ΑΤΡ που συμμετείχε.

Από την άλλη, ο νεαρός Νορβηγός αντίπαλός του δεν κατάφερε να φτάσει στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της καριέρας του χάνοντας και τον τρίτο μεγάλο τελικό του στο 2022, μετά από εκείνους στο Roland Garros (από τον Ραφαέλ Ναδάλ) και στο US Open (από τον Κάρλος Αλκαράθ).

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ